Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που επαναμολύνθηκε από μετάλλαξη του ιού

Κορωνοϊός: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που επαναμολύνθηκε από μετάλλαξη του ιού
Είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες είναι σαφές ότι ο ασθενής απεβίωσε από μία νέα μετάλλαξη του ιού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε αναρρώσει πλήρως από την πρώτη φορά που είχε κολλήσει τον ιό - Ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου
Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς με επαναμόλυνση από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Schiba, κοντά στο Τελ Αβίβ προκαλώντας έτσι νέα αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για 74χρονο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές της νόσου, αφότου επαναναμολύνθηκε από τον φονικό ιό.
Ο συνταξιούχος άφησε την τελευταία του πνοή πριν εβδομάδες, ωστόσο σήμερα (21/12) επιβεβαιώθηκε ότι είχε μολυνθεί από δυο διαφορετικά στελέχη του φονικού ιού.

Η μετάλλαξη

Μάλιστα οι επιστήμονες της χώρας κάνουν λόγο για «μετάλλαξη» του ιού του «χτύπησε» τον 74χρονο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ, ο άτυχος άντρας νόσησε από κορωναϊό για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020.
Υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο, είχε αναρρώσει και σε τρία τεστ που είχε κάνει εκείνη την περίοδο, είχε βρεθεί αρνητικός.
Ωστόσο, λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο ο άτυχος άνδρας νόσησε ξανά.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια, με τους γιατρούς να μην καταφέρνουν να τον σώσουν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν ενημερωθεί σχετικά.

«Μολύνθηκε από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού»

Σε δηλώσεις της στην τοπική ιστοσελίδα «ynet», η επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι πρόκειται για μία ανησυχητική περίπτωση:
«Εάν ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί πολλές φορές ενώ ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται, ποια είναι η έννοια του εμβολίου;», διερωτήθηκε.
«Είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες είναι σαφές ότι ο ασθενής απεβίωσε από μία νέα μετάλλαξη του ιού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε αναρρώσει πλήρως από την πρώτη φορά που είχε κολλήσει τον ιό» εξήγησε.
«Μολύνθηκε από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης