Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κλινικές δοκιμές με το συνδυασμό εμβολίων Sputnik V και AstraZeneca

Ρωσία: Κλινικές δοκιμές με το συνδυασμό εμβολίων Sputnik V και AstraZeneca
Η AstraZeneca υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Gamaleya της Ρωσίας -το οποίο αναπτύσσει το εμβόλιο SputnikV- το κρατικό επενδυτικό ταμείο RDIF της Ρωσίας και τη ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm.
 Χαιρέτισε την απόφαση της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca να δοκιμάσει το συνδυασμό του πειραματικού της εμβολίου για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19 με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, o Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, με τη Μόσχα να ανακοινώνει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 ότι οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν άμεσα.
Ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης σε διαδικτυκακή εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας η AstraZeneca υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Gamaleya της Ρωσίας -το οποίο αναπτύσσει το εμβόλιο SputnikV- το κρατικό επενδυτικό ταμείο RDIF της Ρωσίας και τη ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm.
Oι έως τώρα κλινικές δοκιμές του Sputnik V δείχνουν αποτελεσματικότητα πάνω από 90% του εμβολίου, υψηλότερη από το αντίστοιχο ποσοστό για το εμβόλιο της AstraZeneca και παρόμοια με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων των Pfizer και Moderna.

Σε τρεις χώρες

O πρόεδρος Putin απέδωσε εύσημα στον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca, Pascal Soriot.
«Θέλω να ξεχωρίσω τη στάση σας να επιτυγχάνετε τόσο υψηλά σημαντικούς στόχους, όχι μόνο για την εταιρεία σας, αλλά και για την ίδια την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, οι κλινικές δοκιμές που θα συνδυάζουν το ρωσικό και το βρετανικό εμβόλιο θα αρχίσουν σύντομα σε τρεις χώρες, χωρίς να τις κατονομάζει, αν και ανέφερε ότι κάποιες θα είναι στη Μέση Ανατολή και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
H σύμπραξη μιας από τις κορυφαίες εισηγμένες βρετανικές εταιρείες στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και του ρωσικού ερευνητικού ινστιτούτου είναι ενδεικτικός της πίεσης για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.
Για τη Μόσχα, η κίνηση ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης από φαρμακευτική της Δύσης στο εμβόλιο Sputnik V.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης