Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άλμα 2.700% ή στα 650 χιλ. δολάρια βλέπει το bitcoin η JP Morgan, σχετικά σύντομα

Άλμα 2.700% ή στα 650 χιλ. δολάρια βλέπει το bitcoin η JP Morgan, σχετικά σύντομα
Η άνοδος του bitcoin ήρθε με λίγα κεφάλαια, παρατηρεί η JP Morgan
Άλμα 2.700% από τα τρέχοντα επίπεδα ή στα 650 χιλ. δολάρια βλέπει το bitcoin η JP Morgan, προτρέποντας τους επενδυτές να μην μείνουν στις συμβατικές τοποθετήσεις, αλλά να εξετάσουν τις τοποθετήσεις τους σε πιο εναλλακτικά assets.
Ή απλά... να συμπεριλάβουν το bitcoin στα χαρτοφυλάκια τους που ήταν το περιουσιακό στοιχείο με την καλύτερη απόδοση, όχι μόνο το 2020 αλλά και την τελευταία δεκαετία.
Όπως το θέτει η JPM, «εναλλακτικά νομίσματα» όπως ο χρυσός και το Bitcoin ήταν οι κύριοι δικαιούχοι της πανδημίας σε σχετικούς όρους, αυξάνοντας την αξία τους κατά 27% και 227%, αντίστοιχα.

Άνοδος με λίγα κεφάλαια

Αλλά αυτό που είναι απολύτως αξιοσημείωτο είναι το πόσο μικρή ήταν η αλλαγή στην αγοραία αξία του bitcoin για να αποφέρει τόσο μεγάλη απόδοση: όπως δείχνει το εντυπωσιακό παρακάτω γράφημα, σε έναν κόσμο που έχει δει την αξία των συνολικών ομολόγων να αυξάνεται κατά 13,1 τρισ. δολάρια και οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 11 τρισ. δολάρια, η εκπληκτική πορεία του bitcoin πραγματοποιήθηκε καθώς το ανώτατο όριο αγοράς του bitcoin αυξήθηκε κατά 0,3 τρισ. δολάρια.

Αυτό ήταν αρκετό για να ωθήσει την τιμή του κρυπτονομίσματος στο υψηλό όλων των εποχών των 24.000 δολαρίων (ακόμη και η πολύ πιο χαμηλή απόδοση του χρυσού το 2020 ήταν χάρη στην πολύ μεγαλύτερη αύξηση της αγοραίας αξίας του χρυσού περίπου 0,5 τρισ. δολαρίων).

Πώς είναι αυτό δυνατόν;... αναρωτιέται η JP Morgan

Απλό... εξηγεί.
Ενώ τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία έχουν ανώτατο όριο αγοράς κάτω των 300 τρισ. δολαρίων και υπάρχουν περίπου 42 τρισ. δολάρια σε μετρητά, η αξία του χρυσού στα 12 τρισ. δολάρια είναι περίπου 27 φορές μεγαλύτερη από το ανώτατο όριο αγοράς του bitcoin σήμερα, το οποίο το υψηλό όλων των εποχών είναι ακόμα μόλις 443 δισ. δολάρια.

Εν ολίγοις, εάν η αξία του bitcoin έφτανε την ισοτιμία με το χρυσό, η τιμή ενός bitcoin θα έπρεπε να αυξηθεί στις 650.000 δολάρια από την τρέχουσα τιμή των 24.000 δολαρίων.

Πότε θα φτάσει τις 650 χιλ. δολάρια;

Φυσικά, δεν θα φτάσει εκεί αύριο, εξηγεί η JP Morgan, αλλά με τον τρέχοντα ρυθμό θεσμικής υιοθέτησης, μπορεί να φτάσει εκεί νωρίτερα και όχι αργότερα.
Ο λόγος γι' αυτό, είναι ότι υπάρχει τώρα πάρα πολύ θεσμική «ορμή» για να «επιτρέψει σε οποιαδήποτε θέση τους επενδυτές ορμής να δημιουργήσουν σταθερή αρνητική δυναμική τιμών».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης