Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, αν τηρήσουμε τα μέτρα στις γιορτές

Πέτσας: Δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, αν τηρήσουμε τα μέτρα στις γιορτές
Πέφτει το επιδημιολογικό φορτίο, να μη θέσουμε σε κίνδυνο την καλή αυτή πορεία είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, εάν τηρηθούν τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως έστω και αργά μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα.
«Στη χώρα μας από σήμερα στις 06:00 το πρωί όλοι όσοι εισέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται να παραμένουν σε κατ΄οίκον απομόνωση επτά ημερών αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.
Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας θα αξιολογήσει εκτενέστερα σήμερα τα επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώνονται και θα επανέλθει με νέες εισηγήσεις» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Πέτσας.

Υψηλό το φορτίο σε Δυτική Αττική, Κοζάνη

«Στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής και Κοζάνης το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.
Κάνουμε έκκληση άλλη μία φορά, όχι μόνο στους κατοίκους των επιβαρυμένων περιοχών αλλά στους πολίτες όλης της χώρας να μη χαλαρώσουμε τις εορταστικές ημέρες.
Όλοι έχουμε κουραστεί από την καραντίνα που μας απομάκρυνε από τους αγαπημένους μας αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε μία συνάντηση λίγων ωρών να απειλήσει τις ζωές μας και να καταστρέψει όλα όσα πετύχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες.
Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις, ιδιαίτερα σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους όπως τα σπίτια μας μπορεί να γίνουν γιορτή για τον ιό και όχι για μας.
Οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πειραματισμούς ούτε για λάθη, ούτε για ρίσκο» ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Στις 27/12 οι εμβολιασμοί

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ.Πέτσας είπε πως σήμερα συνεδριάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Pfizer. Συμπλήρωσε πως κάθε χώρα θα λαμβάνει αριθμό παρτίδων με βάση τον πληθυσμό, ενώ τόνισε πως οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στην Ελλάδα 26 Δεκεμβρίου και ότι στις 27/12 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τομέα Υγείας και θα ακολουθήσουν οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και πολίτες άνω των 65 ετών.
Υπενθύμισε ότι από σήμερα - και κάθε Δευτέρα - θα πραγματοποιείται ενημέρωση για το εμβόλιο από το υπουργείο Υγείας.

Δεν θα παραταθεί το lockdown, εάν τηρήσουμε τα μέτρα

Σε ερώτηση αν έχει καταλήξει η κυβέρνηση στο κατά πόσο θα ήταν προτιμότερο να παραταθεί το lockdown μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου ώστε να συνεχίσει να είναι ομαλότερη η καταγραφή κρουσμάτων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το πλάνο είναι γνωστό.
«Είμαστε σήμερα 21 Δεκεμβρίου, το πλάνο έχει περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου επομένως αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα αυτές τις ημέρες, φαίνεται το επιδημιολογικό φορτίο να πέφτει αργά , ίσως βραδύτερα από ότι περιμέναμε ή από όσο θα θέλαμε αλλά πέφτει το επιδημιολογικό φορτίο, πέφτει ο αριθμός των εισαγωγών, πέφτει ο αριθμός των διασωληνωμένων ας φροντίσουμε αυτές τις υπόλοιπες δεκαπέντε ημέρες περίπου με τη συμπεριφορά μας να μη θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την καλή πορεία και ιδίως μέσα στις γιορτές αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα χρειαστεί καμία παράταση άλλων μέτρων» τόνισε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης