Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hancock (Βρετανία): Εκτός ελέγχου ήταν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Έχουμε να διασχίζουμε μακρύ δρόμο

Hancock (Βρετανία): Εκτός ελέγχου ήταν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Έχουμε να διασχίζουμε μακρύ δρόμο
Τα στοιχεία που είχε η κυβέρνηση έδειχναν πως το νέο στέλεχος ευθύνεται για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, τόνισε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock
«Δυστυχώς, το νέο στέλεχος ήταν εκτός ελέγχου. Έπρεπε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και ο μοναδικός τρόπος να το κάνουμε ήταν να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές», δήλωσε   ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock, μετά την επιβολή αυστηρού lockdown στο Λονδίνο και σε ένα τμήμα της Αγγλίας.
O  Matt Hancock  ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News πως «έχουμε να διασχίζουμε μακρύ δρόμο μέχρι να το διευθετήσουμε αυτό».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόφαση για την καραντίνα ελήφθη πολύ σύντομα, καθώς τα στοιχεία που είχε η κυβέρνηση έδειχναν πως το νέο στέλεχος ευθύνεται για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.
Άφησε να εννοηθεί ότι τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο διάστημα.
Όπως δήλωσε στο Sky News , το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.
«Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι μια τεράστια πρόκληση εωσότου χορηγήσουμε ευρύτερα το εμβόλιο για να προστατεύσουμε τους πολίτες.
Με αυτήν την πρόκληση θα βρεθούμε αντιμέτωποι τους δύο επόμενους μήνες», πρόσθεσε.
Βάσει των νέων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αγγλίας να παραμείνει στα σπίτια του με εξαίρεση σημαντικούς λόγους, όπως η εργασία.
Τα μη αναγκαία καταστήματα έκλεισαν και όλες οι μετακινήσεις εκτός των ζωνών που ορίστηκαν και τέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, είτε εντός της Βρετανίας είτε στο εξωτερικό, απαγορεύτηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης