Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hancock (Βρετανία): Μπορεί να παραμείνουν για κάποιο διάστημα τα νέα μέτρα – Δύσκολο να ελεγχθεί το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Hancock (Βρετανία): Μπορεί να παραμείνουν για κάποιο διάστημα τα νέα μέτρα – Δύσκολο να ελεγχθεί το νέο στέλεχος του κορωνοϊού
Tο νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο, δήλωσε ο M. Hancock
Τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο διάστημα, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Matt Hancock.
Ο Matt Hancock σε δηλώσεις του στο Sky News τόνισε ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.
«Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει αν ο κόσμος που ζει υπό την αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, την 4, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ο υπουργός ανέφερε πως «έχουμε πραγματικά ανάγκη να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο (...)
 Έχουμε μακρύ δρόμο για να το λύσουμε, κυρίως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο».
Σημειώνεται μετά το νέο στέλεχος του κορωνοΐού που εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία το οποίο φέρεται  να μεταδίδεται γρηγορότερα και από την Covid 19, στην περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή 20/12 , lockdown Επιπέδου 4.
Έτσι, οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων, ενώ κλειστά είναι καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας.
Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4, ενώ επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης