Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έτοιμη για την έναρξη των πρώτων εμβολιασμών, μετά την έγκριση από την ΕΕ

Γερμανία: Έτοιμη για την έναρξη των πρώτων εμβολιασμών, μετά την έγκριση από την ΕΕ
Έτοιμο το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της Γερμανίας, στο Αμβούργο, που αναμένει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων να εκδώσει την απόφασή της τη Δευτέρα 21/12 για την έγκριση της κυκλοφορίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech
Έτοιμο για την έναρξη μιας τεράστιας εκστρατείας εμβολιασμού είναι το μεγαλύτερο κέντρο εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Γερμανία, στο Αμβούργο, όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί πάσσαλοι και ιμάντες για τις ουρές αναμονής που ίσως σχηματιστούν στην είσοδό του.
Το κέντρο είναι έτοιμο, αναμένοντας η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων να εκδώσει την απόφασή της τη Δευτέρα 21/12 για την έγκριση της κυκλοφορίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech.
Σε περίπτωση που η ΕΕ δώσει το πράσινο φως, τότε οι γερμανικές αρχές θα προχωρήσουν γρήγορα και οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν στις 27 Δεκεμβρίου.
Το εμβολιαστικό  κέντρο στο Αμβούργο διαθέτει  64 θαλάμους-μικρογραφίες ιατρικών εξεταστηρίων με ολοκαίνουργια κρεβάτια ιατρείου και αποτελεί ένα από τα περισσότερα από 400 που δημιουργήθηκαν σε όλη τη Γερμανία γι' αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού.
Μάλιστα, σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχει δει σε όλη της τη διάσταση αυτήν την επιχείρηση, την οποία έχει ονομάσει «Αμβούργο Εμβόλιο».
«Είμαστε έτοιμοι.
Η διαδρομή έχει ελεγχθεί (...)
Το μόνο που μας λείπει ακόμη είναι το εμβόλιο», διαβεβαίωσε η υπεύθυνη κοινωνικών και υγειονομικών θεμάτων του Αμβούργου Melanie Leonhard , σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι και στη Γερμανία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει μια κάποια δυσπιστία απέναντι στο εμβόλιο, τροφοδοτούμενη από θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο ίντερνετ.

Καθημερινά 7.000 εμβολιασμοί

Συνολικά 7.000 εμβολιασμοί θα μπορούν να γίνονται καθημερινά υπό την επίβλεψη έξι ιατρικών διευθυντών που θα περιστοιχίζονται από άλλους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό
Στο τεράστιο συνεδριακό κέντρο, δύο περίπτερα συνολικής επιφάνειας 11.000 τμ θα εξασφαλίζουν τη χορήγηση του εμβολίου, η οποία θα γίνει σε εθελοντική βάση.
Οι υποψήφιοι για το εμβόλιο θα ακολουθούν διαδρομή μιας ώρας, περνώντας από μια θυρίδα εγγραφής στον θάλαμο εμβολιασμού, πριν σταματήσουν σε μια ζώνη ανάπαυσης και φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ παρόντες θα είναι  μεταφραστές-διερμηνείς.
Επίσης, θα υπάρχει ουρά σύντομης αναμονής για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Οι επισκέπτες στην είσοδο θα θερμομετρούνται για να μέσα στο κέντρο, όπου η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Ανησυχία για τη φύλαξη του εμβολίου

Οι αρχές στο Αμβούργο δεν κρύβουν την ανησυχία τους όσον αφορά την φύλαξη των δόσεων του εμβολίου.
Σημειώνεται ότι για τη φύλαξη του εμβολίου της γερμανικής BioNTech και της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer , το οποίο είναι το πρώτο που αναμένεται να λάβει το πράσινο φως των ευρωπαϊκών αρχών, -- απαιτούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από -70 ως -80 βαθμών Κελσίου.
Ο αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στη Γερμανία αρχικά δεν αναμένεται να ξεπερνά τις 400.000, ενώ κάποιες χιλιάδες από αυτές θα μεταφερθούν στο Αμβούργο.
Προτεραιότητα στον εμβολιασμό τις πρώτες εβδομάδες έχουν  μόνο οι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ κινητές θα μεταβούν απευθείας στα σπίτια  ή σε οίκους ευγηρίας ώστε  οι άνθρωποι άνω των 80 ετών να μην μετακινηθούν στο κέντρο εμβολιασμών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης