Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Επιθυμία μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου - Ας τηρήσουμε τα μέτρα

Κεραμέως: Επιθυμία μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου - Ας τηρήσουμε τα μέτρα
"Θα συμβουλευτούμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις", ανέφερε κ Ν. Κεραμέως
«Προγραμματισμός μας και επιθυμία μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Θα συμβουλευτούμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις», ανέφερε η κ. Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο»,  σημειώνοντας ότι  μία εβδομάδα νωρίτερα από τις 8/1 θα ζητηθεί από τους ειδικούς να υποδείξουν τη σύστασή τους , με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.
Όπως εξήγησε, «πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.
Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα».
 «Ας τηρήσουμε τα μέτρα για να δώσουμε στους ειδικούς να μας δώσουν το πράσινο φως το συντομότερο», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Αφού σημείωσε ότι στη φετινή χρονιά υπάρχει μια αναστάτωση για τους μαθητές και κυρίως όσους προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επεσήμανε ότι όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία «θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης».
Κάνοντας αναφορά στα Voucher των 200 ευρώ που θα δοθούν σε 560.000 μαθητές για την αγορά υπολογιστή ή tablet , η υπουργός σημείωσε πως πρόκειται για ποσό 112 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί για «να χτίσουμε πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης και το τεράστιο ψηφιακό άλμα που έγινε».
Σχετικά με τις αλλαγές αναφορικά με τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστημιακό ίδρυμα, η υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρόταση που έχει τεθεί στο δημόσιο διάλογο είναι να υπάρξει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής, που δεν θα είναι οριζόντια και θα είναι διαφορετική για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, ενώ στόχος είναι να ισχύσει από το καλοκαίρι.
Όπως είπε, «προβλέπεται κάθε πανεπιστημιακό τμήμα να θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου».
Κατά την ίδια, έτσι θα δοθεί «για πρώτη φορά η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να ορίσουν το ακαδημαϊκό προφίλ που θέλουν».
Ακόμη, υπό συζήτηση έχει τεθεί το να υπάρχει όριο στις επιλογές που μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό και ενδεχομένως οι επιλογές να οριστούν περίπου στις 15.
Τέλος, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι προχωρά η προεκλογική δέσμευση για ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια, αλλά και «η θέσπιση ομάδας προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για να μπει τέλος σε παθογένειες δεκαετιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης