Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εντατικές διαβουλεύσεις στο παρά πέντε για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας

ΗΠΑ: Εντατικές διαβουλεύσεις στο παρά πέντε για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας
Το Κογκρέσο σχεδιάζει να συνδυάσει τα μέτρα που σχετίζονται με τον ιό με 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2021
Παρά τις δυσκολίες, αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για την υπέρβαση των διαφωνιών, που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας για το νέο πακέτο στήριξης 900 δισεκ. δολαρίων με σκοπό την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε μία ενδιάμεση απόφαση που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για το τρέχον Σαββατοκύριακο.  
Το Κογκρέσο σχεδιάζει να συνδυάσει τα μέτρα που σχετίζονται με τον ιό με 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικές δαπάνες για το οικονομικό έτος 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ενώ οι διαπραγματευτές συμφώνησαν να αφήσουν  εκτός συζητήσεων δύο αμφισβητούμενες διατάξεις, που κυρίως αφορούν στην παροχή βοήθειας στις πολιτείες, προέκυψε σημαντική διαφωνία για το πρόγραμμα έκτακτου δανεισμού της Fed, που είχε εγκριθεί στο τελευταίο πακέτο στήριξης τον Μάρτιο 2020.
 
Τις τους χωρίζει

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί τις τελευταίες μέρες ανταλλάσουν προτάσεις για την επίλυση των διαφορών τους.
Η μεγαλύτερη διαμάχη την Παρασκευή (18/12) αφορούσε μια διάταξη που ζήτησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Pat Toomey από την Πενσυλβανία και η οποία θα παρεμπόδιζε την Fed να επανεκκινήσει πέντε προγράμματα έκτακτου δανεισμού που λήγουν στο τέλος του έτους.
 Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πολιτική πράξη που αποσκοπεί στον περιορισμό της ικανότητας της επόμενης κυβέρνησης Biden να ανταποκρίνεται σε μελλοντικές κρίσεις.
Επίσης διαφωνία ανέκυψε για τους πόρους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών λόγω ενστάσεων των Ρεπουμπλικάνων για την παροχή αδιαφανούς χρηματοδότησης 90 δισεκ. δολαρίων σε πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις.
 
Εκπνέει η προθεσμία

Δεδομένου ότι το νέο πακέτο στήριξης θα εντάσσεται στις ομοσπονδιακές δαπάνες, τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία θα πρέπει να εγκρίνουν τον συνδυασμό αυτών των μέτρων, προκειμένου να τα υπογράψει ο πρόεδρος Donald Trump πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (20/12).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης