Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης – Καλό να μείνουμε μέσα μέχρι 20 Γενάρη

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης – Καλό να μείνουμε μέσα μέχρι 20 Γενάρη
"Προβλέπουμε μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαια, Θάσος και Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή", ανέφερε ο Δ. Σαρηγιάννης
«Είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης», ανέφερε  ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ότι  η δύσκολη περίοδος είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι χειρότερος, αλλά και συνιστώντας ότι καλό είναι να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.
«Προβλέπουμε μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαια, Θάσος και Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σαρηγιάννης.
Κατά τον ίδιο, οι περιοχές αυτές έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα.
Ακόμη, ο  κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης και πλέον,  ο ρυθμός αναπαραγωγής το RT είναι στο 0,88,  που σημαίνει ότι  ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, αν και «οι θάνατοι δυστυχώς παραμένουν υψηλά».
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν, είναι σενάρια που τρέχουμε αυτή την στιγμή».
Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει μέχρι τον Μάιο να έχουμε μέτρα προστασίας, σημειώνοντας ότι τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης