Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για το πετρέλαιο - Στα 49,10 δολ. το βαρέλι ή +1,5% το αμερικανικό αργό

Κέρδη για το πετρέλαιο - Στα 49,10 δολ. το βαρέλι ή +1,5% το αμερικανικό αργό
Tο brent παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,5%, κλείνοντας στα 52,26 δολάρια το βαρέλι
Κέρδη σημείωσαν τα futures του πετρελαίου την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί από τον Φεβρουάριο του 2020.
Η άνοδος στο πετρέλαιο αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία των επενδυτών λόγω της εκκίνησης των εμβολιασμών, που θα φέρουν την πολυαναμενόμενη ανοσία της αγέλης απέναντι στον κορωνοϊό και βοηθήσουν στην επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας.
Σε αυτό το περιβάλλον, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Ιανουαρίου, ενισχύθηκε κατά 1,5%, στα 49,10 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το υψηλότερο κλείσιμο από τις 25 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο Ιανουαρίου λήγει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας.
Από την άλλη, το brent παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,5%, κλείνοντας στα 52,26 δολάρια το βαρέλι, που είναι η υψηλότερη τιμή σε κλείσιμο από τις 26 Φεβρουαρίου.
Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, πολύς λόγος γίνεται για το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, με το shutdown στο Δημόσιο, λόγω έλλειψης ρευστότητας, να είναι ορατό.
Πάντως, και σε αυτό το μέτωπο είναι διάχυτη η αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία, με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να δείχνουν βούληση για εύρεση συμβιβαστικής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης