Τελευταία Νέα
Διεθνή

O κορωνοϊός είναι πλέον πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ

O κορωνοϊός είναι πλέον πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ
Το διάστημα από 1 Νοεμβρίου μέχρι 13 Δεκεμβρίου, o μέσος όρος των απωλειών της πανδημίας έφτασε τους 2.430 θανάτους την ημέρα, αναφέρουν ερευνητές του Harvard στo Journal of the American Medical Association
Τις τελευταίες έξι εβδομάδες μέχρι σήμερα (18.12) η πνευμονία Covid-19 σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ από ό,τι οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος και έχει αναδειχθεί έτσι σε πρώτη αιτία θανάτου, όπως συνέβη και την περασμένη άνοιξη.
Το διάστημα από 1 Νοεμβρίου μέχρι 13 Δεκεμβρίου, o μέσος όρος των απωλειών της πανδημίας έφτασε τους 2.430 θανάτους την ημέρα, αναφέρουν ερευνητές του Harvard στo Journal of the American Medical Association.
Αυτό σημαίνει ότι ο κορωνοϊός ξεπέρασε την καρδιοπάθεια, η οποία ήταν κανονικά πρώτη αιτία θανάτου με 1.700 θανάτους την ημέρα κατά μέσο όρο.
«Το γεγονός ότι αυτή η ασθένεια ήταν άγνωστη πριν από έναν χρόνο, και τώρα κατατάσσεται ως η πρώτη αιτία θανάτου στα τέλη της χρονιάς, είναι απλά σοκαριστικό» σχολιάζουν αναλυτές στο Business Insider.

Η μελέτη του Harvard

Αν εξετάσει κανείς όλο το 2020, η Covid-19 πιθανότατα δεν ήταν η πρώτη αιτία θανάτου, αν και πλησίασε ανησυχητικά.
Οι ερευνητές που υπογράφουν τη μελέτη εξέτασαν τους θανάτους από κορωνοϊό το διάστημα Μάρτιος – Οκτώβριος 2020 και τους συνέκριναν με τις κυριότερες αιτίες θανάτου την αντίστοιχη περίοδο του 2018, τελευταίο έτος για το οποίο υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα.
Μόνο οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος σκότωσαν περισσότερους Αμερικανούς αυτή την περίοδο.
Για τα άτομα άνω των 85, ο κορωνοϊός ήταν δεύτερη αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες.
Ο ημερήσιος ρυθμός θνησιμότητας της Covid-19 αντιστοιχεί σε νέα επίθεση όπως η 11η Σεπτεμβρίου κάθε μιάμιση μέρα, αν και την τελευταία εβδομάδα έχει αυξηθεί σε μια νέα επίθεση κάθε 1,2 ημέρες.
«Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19 θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί» εκτιμά ο ερευνητής Koh και οι συνεργάτες του.
«Οι κρίσιμης σημασίας στρατηγικές υγείας θα πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα της κοινωνίας στο παρόν και το μέλλον» προειδοποιεί η ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης