Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπ.ΥΠΕΞ): Όχι σε προσχηματικό διάλογο με την Τουρκία – Δεν φτάνει η αποχώρηση του Oruc Reis

Βαρβιτσιώτης (αναπ.ΥΠΕΞ): Όχι σε προσχηματικό διάλογο με την Τουρκία – Δεν φτάνει η αποχώρηση του Oruc Reis
Εναπόκειται στην Τουρκία να αποδείξει έμπρακτα ότι προχωρά στην αποκλιμάκωση υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Όχι σε προσχηματικό διάλογο με την Τουρκία λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αποχώρηση του Oruc Reis δεν αρκεί.
«Η Τουρκία αν θέλει να παραμείνει στο δυτικό προσανατολισμό, θα πρέπει η στάση της να είναι ειλικρινής και όχι προσχηματική» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν γίνεται αποδεκτή από την Ευρώπη μία προσχηματική υποχώρηση από την επιθετική και αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας, αλλά χρειάζεται να είναι σταθερή και βέβαια και ειλικρινής
Η απόσυρση του Oruc Reis από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν αποτελεί από μόνη της ικανό βήμα για να προχωρήσουμε στις διερευνητικές επαφές» υπογράμμισε ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι «εναπόκειται στην Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι προχωρά στην αποκλιμάκωση».
«Εξαρτάται από τη δική τους πλευρά να πείσουν όλους εμάς, εννοώ την Ελλάδα και όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους, ότι όντως είναι αξιόπιστοι.
Αυτοί έχουν διαταράξει τις σχέσεις, αυτοί καλούνται να ξαναπιάσουν το νήμα και να στείλουν τα σωστά μηνύματα» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας πως «μας ενδιαφέρει μία Τουρκία κοντά στον δυτικό και ευρωατλαντικό προσανατολισμό, παρά μία Τουρκία εκτός δυτικού προσανατολισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης