Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Έτος πολιτικών εξελίξεων το 2021, δεν αποκλείω εκλογές στο β’ εξάμηνο

Παπαδημούλης: Έτος πολιτικών εξελίξεων το 2021, δεν αποκλείω εκλογές στο β’ εξάμηνο
Θα φέρω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της μυστικής συνεργασίας της κυβέρνησης με την Palantir και Cambridge Analytica είπε ο κ.Παπαδημούλης
Έτος πολιτικών εξελίξεων χαρακτήρισε το 2021 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν αποκλείει ακόμα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών το β’ εξάμηνο του έτους.
«Το 2021 θα είναι μια χρονιά πολιτικών εξελίξεων.
Δεν αποκλείω στο β’ εξάμηνο ακόμη και τις εκλογές, είτε με επιλογή Μητσοτάκη είτε με το να συρθεί αναγκαστικά σε αυτές.
Πρέπει να επιταχύνουμε την ολόπλευρη προετοιμασία μας, έτσι ώστε στην δυναμική, μαχητική αντιπολίτευση και στο ηγετικό πλεονέκτημα Τσίπρα, να προσθέσουμε σχέδιο, κυβερνητικό πρόγραμμα, ταυτότητα και όραμα της σύγχρονης Αριστεράς και να οικοδομήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες, με πρωτοβουλίες συντονισμού των δυνάμεων της δημοκρατικής, προοδευτικής αντιπολίτευσης» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της Palantir

Σχετικά με την υπόθεση της Palantir ο κ.Παπαδημούλης υπογράμμισε πως σκοπεύει να φέρει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ένα πέπλο αδιαφάνειας, αντίθετο με τις διακηρύξεις της ΕΕ.
Τις επόμενες μέρες σκοπεύω να φέρω στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα, ζητώντας διαφάνεια.
Και θα προτείνω φυσικά τη συνυπογραφή κοινής μας ερώτησης, σε όλους τους Ευρωβουλευτές της Ομάδας μας.
Η Palantir έχει υπογράψει σε όλο τον πλανήτη συμβάσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο και νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να γίνονται εν κρυπτώ.
Το μόνο που πετυχαίνουν, πέρα από business για διάφορους, είναι σύγχυση, έλλειμμα ενημέρωσης και εμπιστοσύνης και δυσπιστία.
Σε μια στιγμή μάλιστα που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο, πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών.
Διότι, χωρίς την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν μπορούμε να νικήσουμε την πανδημία, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιφυλάξεις για το εμβόλιο, τη δυσπιστία για το αν καταγράφονται και ιχνηλατούνται τα κρούσματα σωστά κλπ» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.

Βατερλό για Ευρώπη, Ελλάδα οι μη κυρώσεις στην Τουρκία

Ερωτηθείς για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ο κ.Παπαδημούλης έκανε λόγο για Βατερλό τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.
«Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και η αναβολή, για ακόμη μια φορά, των κυρώσεων προς την Τουρκία στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ήταν ένα Βατερλό για τη την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα - με ευθύνη Μητσοτάκη.
Προχθές, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, επιτέθηκα στον Σαρλ Μισέλ που εκπροσωπούσε το Συμβούλιο, λέγοντας του ότι κατάφεραν να πάρουν μια απόφαση και να τους χειροκροτεί ο Ερντογάν.
Και ότι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που με συντριπτική πλειοψηφία 631 υπέρ και μόλις 3 ψήφους κατά, ζητούσε αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς Ερντογάν.
Καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζει ο Ερντογάν, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δηλώνει ικανοποιημένος ο Κυρ. Μητσοτάκης» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης