Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Όχι» των Πρυτάνεων για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ

«Όχι» των Πρυτάνεων για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ
Με ψήφισμά της η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει τη διαφωνία της στην προβλεπόμενη διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ και ζητεί την απόσυρση των εν λόγω άρθρων
Την αντίθεσή τους στη διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ εκφράζει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, αλλά και στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Με ψήφισμά της η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει τη διαφωνία της στην προβλεπόμενη διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ (άρθρα 43 και 44 του νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) και ζητεί την απόσυρση των εν λόγω άρθρων.

Διαφωνούν την ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος»

Παράλληλα οι πρυτανικές αρχές εκφράζουν τη διαφωνία τους σχετικά με την ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος» που θα αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία εξέφρασαν οι Πρυτανικές Αρχές των Ιδρυμάτων.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, η πλειοψηφία ζήτησε η Ειδική Ομάδα να μη φέρει τον τίτλο «Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος" αλλά "Ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων» και τα μέλη της Ειδικής Ομάδας να αναφέρονται στις Πρυτανικές Αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης