Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Τελειώνει ο χρόνος για μια εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ

Barnier: Τελειώνει ο χρόνος για μια εμπορική συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ
Μια συμφωνία θα διασφαλίσει ότι το εμπόριο προϊόντων θα παραμείνει ελεύθερο από δασμούς και ποσοστώσεις μετά την 31η Δεκεμβρίου
Αυστηρή προειδοποίηση για τη συμφωνία του Brexit, απηύθυνε ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, τονίζοντας ότι ο χρόνος τελειώνει για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα μηνύματα από τις δύο πλευρές είναι συγκεχυμένα όσον αφορά την πιθανότητα για μια εμπορική συμφωνία.
«Έχει φτάσει η στιγμή της αλήθειας» δήλωσε ο Barnier από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Έχει απομείνει λίγος χρόνος, μόλις λίγες ώρες, για να διαπραγματευτούμε με χρήσιμο τρόπο, εάν θέλουμε η συμφωνία να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου» είπε ο Barnier.
«Υπάρχει μια πιθανότητα για επίτευξη συμφωνίας αλλά το μονοπάτι για μια τέτοια συμφωνία είναι πολύ στενό» σημείωσε.
Μια συμφωνία θα διασφαλίσει ότι το εμπόριο προϊόντων που αντιστοιχεί στο ήμισυ του ετήσιου εμπορίου ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, συνολικής αξίας σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων, θα παραμείνει ελεύθερο από δασμούς και ποσοστώσεις μετά την 31η Δεκεμβρίου.
Στο τέλος συνάντησης χθες το πρωί με τον Barnier, οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποίησαν ότι εάν δεν λάβουν το κείμενο μιας συμφωνίας έως τα «μεσάνυκτα της Κυριακής», δεν θα μπορούν να την επικυρώσουν εγκαίρως προκειμένου αυτή να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης