Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποτονικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης - Ο DAX στο +0,3%, οριακές μεταβολές στα futures της Wall

Υποτονικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης - Ο DAX στο +0,3%, οριακές μεταβολές στα futures της Wall
Στο μέτωπο του Brexit, η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για «μεγάλες διαφορές»
Υποτονικό είναι το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής με το βλέμμα σε Brexit και πανδημία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,3% στις 13.713 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 6.588 μονάδες.
Στις 5.587 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,3%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,4% στις 22.069 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,2% στις 8.135 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 21,9 μονάδες.
Στο μέτωπο του Brexit, η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen έκανε λόγο για «μεγάλες διαφορές» ειδικά όσον αφορά την αλιεία.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.
Όσον αφορά την πανδημία, με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η Ευρώπη για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, οι οποίες πρόκειται να αρχίσουν στις 27/12, τη στιγμή που στις ΗΠΑ αναμένεται να εγκριθεί και οριστικά το εμβόλιο της Moderna, το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμα «όπλο» στην παγκόσμια μάχη κατά του κορωνοϊού.
Στις ΗΠΑ, όπου η επιδημία εξελίσσεται ανεξέλεγκτα όπως άλλωστε φαίνεται στους ημερήσιους αριθμούς θυμάτων (πάνω από 3.000) και κρουσμάτων (περίπου 250.000), η συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε (με 20 ψήφους υπέρ και 0 κατά) το πράσινο φως για την επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου της Moderna και πλέον απομένει η τελική και οριστική απόφαση έγκρισης από την FDA, κάτι που θεωρείται πως είναι θέμα ωρών.
Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, με τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές να αισιοδοξούν ότι πλέον θα μπορέσουν να εντάξουν στον εμβολιαστικό σχεδιασμό τις αγροτικές και τις πιο απομονωμένες περιοχές,  καθώς το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να αποθηκεύεται σε κανονικές συνθήκες ψυγείου.
Στις ΗΠΑ ευελπιστούν ότι έως τα τέλη του 2020 θα έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια πολίτες με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, ενώ αναμένουν 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna εντός του α’ τριμήνου και άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις εντός του β’ τριμήνου του 2020.

Ifo: Απροσδόκητη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Δεκέμβριο 2020 

Απροσδόκητη αύξηση σημείωσε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2020 παρ' όλο που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι σε αυστηρό lockdown για να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στο 92,1 έναντι 90,9 τον Νοέμβριο εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στον μεταποιητικό τομέα όπου καταγράφονται υψηλοί όγκοι παραγγελιών και βελτίωση των προσδοκιών.
«Οι εταιρείες ήταν ικανοποιημένες με την επιχειρηματική τους κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest, και συμπλήρωσε «κοιτάζουν το πρώτο εξάμηνο του έτους με λιγότερο σκεπτικισμό.
Αλλά το lockdown πλήττει σοβαρά κάποιους κλάδους.
Η γερμανική οικονομία δείχνει συνολικά την ανθεκτικότητά της».

Υπό πίεση οι αγορές της Ασίας

Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, με φόντο την αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας και την κλιμακούμενη ένταση Κίνας - ΗΠΑ.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,4% στις 3.744 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,16% στις 26.763,39 μονάδες.
Αντίθετα ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με 0,04% στις 1.793,24 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε απώλειες 0,7% στις 26.498 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,3% στις 3.394 μονάδες.  
Ο Sensex σημείωνε οριακές μεταβολές 0,09% στις 46.925 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 48,4 δολ. το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent καταγράφει οριακή πτώση στα 51,43 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης