Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Θα μειώσουμε το clawback κατά πολύ χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ

Κικίλιας: Θα μειώσουμε το clawback κατά πολύ χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ
Μείωση του clawback για τις φαρμακευτικές εταιρείες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
Μείωση του clawback για τις φαρμακευτικές εταιρείες κατά πολύ χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας, σήμερα, στην εκδήλωση «e-Innovation Roundtables» με θέμα «Η καινοτομία: Επένδυση για το μέλλον», την οποία διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπουργός, αφού επεσήμανε ότι το clawback θα έφτανε για τις φαρμακευτικές εταιρείες τον τελευταίο χρόνο στο 1 δισ. ευρώ, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα μειωθεί και μάλιστα σημαντικά χαμηλότερα έναντι του 2019, λόγω των συστηματικών επενδύσεων, που υλοποίησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην έρευνα και την τεχνολογία.
Ο κ. Κικίλιας, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, στάθηκε στο ελληνικό τεστ αντιγόνου για τον Covid-19 που σύντομα, όπως είπε, θα τυποποιηθεί και θα παραχθεί εμπορικά, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στις επενδύσεις που διενεργούνται, τελευταία, στην Ελλάδα από πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία είναι κομβική και ότι μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών υπάρχει συστηματική επικοινωνία για θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας.
«Η Ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο βρίσκονται στην υπηρεσία όσων επενδύουν στην καινοτομία στο χώρο της υγείας και θα συνεχίσουν να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στο συνδυασμό της τεχνοκρατικής προσέγγισης με την επιστήμη» δήλωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στην πανδημία και τις προσπάθειες, που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή της, υπογράμμισε ότι έχει οργανωθεί μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση που ιστορικά δεν έχει προηγούμενο στη χώρα, με ισχυρή την παρουσία της νέας ψηφιακής τεχνολογίας.
Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ξεχώρισε το γεγονός ότι στον αγώνα κατά του Covid-19 καινοτομία κι επιστήμη λειτούργησαν ως σύμμαχοι στην ιατρική.

Reichel (Γερμανός πρέσβης): Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά


Νωρίτερα, στο χαιρετισμό του ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Reichel, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Ευρώπης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στην καινοτομία και στην έρευνα.
Οι εταιρείες με υψηλό δείκτη καινοτομίας θα βγουν καλύτερα από την κρίση και θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ευημερία.
Γι' αυτό αξίζει, ειδικά τώρα, να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε περισσότερο τη συνεργασία μας στην Ευρώπη», τόνισε ο Δρ. Reichel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης