Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Για να ελεγχθεί η πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού

Merkel: Για να ελεγχθεί η πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού
Η Καγκελάριος της Γερμανίας επανέλαβε ότι για να ελεγχθεί η πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού
Οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό θα ξεκινήσουν στη Γερμανία αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και αυτό θα αποτελέσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της πανδημίας, υπογραμμίζει η Καγκελάριος Angela Merkel.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας επανέλαβε ότι για να ελεγχθεί η πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.
«Αν δούμε πόσα άτομα πεθαίνουν αυτή τη στιγμή από τoν κορωνοϊό, τότε θα αντιληφθούμε πόσες ζωές μπορούν να σωθούν», υπογράμμισε η καγκελάριος σήμερα Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους συνιδρυτές της εταιρείας Biontech η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο.
Η Angela Merkel είπε μετά τη συνεδρίαση:
«Φυσικά χαιρόμαστε και στη Γερμανία για την μέρα που ο εμβολιασμός θα μπορεί να ξεκινήσει μετά την έγκριση του εμβολίου από τις ευρωπαϊκές αρχές.
Ο εμβολιασμός ξεκινά μετά τα Χριστούγεννα και ελπίζω ότι θα επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πανδημίας».
Μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) η οποία αναμένεται τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως στις 23 Δεκεμβρίου.
Μετά από αυτό, οι παρτίδες εμβολίων θα ελεγχθούν στη Γερμανία από το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, πριν ξεκινήσει τελικά ο εμβολιασμός σε ολόκληρη την ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης