Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το εμβόλιο μετριάζει τους δημοσιονομικούς κινδύνους για τις ΗΠΑ – Ανάπτυξη 4,5% το 2021

tags :
Fitch: Το εμβόλιο μετριάζει τους δημοσιονομικούς κινδύνους για τις ΗΠΑ – Ανάπτυξη 4,5% το 2021
Το εμβόλιο μετριάζει τους δημοσιονομικούς κινδύνους για τις ΗΠΑ, σημειώνει η Fitch Ratings
Η εκτεταμένη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα μετριάσει τους δημοσιονομικούς κινδύνους για τις ΗΠΑ, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος, τα έκτακτα μέτρα στήριξης από τις αρχές παρείχαν ανακούφιση στην οικονομία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ οι εμβολιασμοί μειώνουν τον κίνδυνο και αυξάνουν τις ελπίδες για συνεχή ανάκαμψη.
Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα εμβολίων ή τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θα είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικά ασθενέστερη ανάπτυξη το 2021 και μεγαλύτερη πίεση στον προϋπολογισμό.
Ο οίκος, ο οποίος πρόσφατα αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, σε 4,5% από 4% το 2021, αναμένει στις αρχές του επόμενου έτους αύξηση των κρουσμάτων και των ποσοστών νοσοκομειακής περίθαλψης, λήξη της βοήθειας για την ανεργία και περιορισμένη διανομή εμβολίων.
«Οι πολιτειακές και τοπικές αρχές θα είναι σε θέση να άρουν τους περιορισμούς καθώς εμβολιάζονται περισσότερα άτομα, ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα.
Ο θετικός αντίκτυπος στις πωλήσεις και στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος μπορεί να γίνει αισθητός μέχρι την επόμενη χρήση, και εν τω μεταξύ, μια αργή οικονομική ανάκαμψη και απασχόληση θα συνεχίσει να συμπιέζει τους προϋπολογισμούς λόγω της καθυστερημένης επίδρασης στα οικονομικά.
Η παροχή και η χορήγηση του εμβολίου ενδέχεται να επιβαρύνουν τις διοικητικές και οικονομικές επιβαρύνσεις στις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, αυξάνοντας τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης