Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Πίσω από την έρευνα για την δηλητηρίαση Navalny είναι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Putin: Πίσω από την έρευνα για την δηλητηρίαση Navalny είναι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι όλα επιβεβαιώνουν πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υποστηρίζουν τον Nalvany
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, ότι η πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα που αποκάλυψε τα ονόματα των πρακτόρων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που επιχειρήσαν να δολοφονήσουν τον επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Nalvany, ήταν ένα "τέχνασμα" που στρέφεται κατά της ρωσικής ηγεσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίσθηκε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν τον Nalvany, αλλά αυτό δεν συνιστά λόγο για να τον δηλητηριάσει κανείς.
Αναφερόμενος στον Nalvany τον οποίο αποκάλεσε "ασθενή στο νοσοκομείο του Βερολίνου" και στα στοιχεία της έρευνας, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι "αυτή δεν είναι κάποια έρευνα, αλλά νομιμοποίηση στοιχείων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών" και πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν μέσω του γεωγραφικού εντοπισμού.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υποστηρίζουν τον Nalvany.
"Αυτός ο ασθενής στο νοσοκομείο του Βερολίνου έχει την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών…
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δηλητηριασθεί, ποιος το θέλει αυτό" είπε ο Putin και προσέθεσε ότι "αν θέλανε να τον δηλητηριάσουν, τότε "ασφαλώς θα το έκαναν μέχρι τέλους".
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς περί προσπάθειας δηλητηρίασης του Navalny, αναφέρθηκε στην παράκληση της συζύγου του να τους δοθεί άδεια να τον μεταφέρουν στην Γερμανία όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Σιβηρίας.
"Και μόλις η σύζυγός του απευθύνθηκε σε μένα, αμέσως έδωσα εντολή να τον αφήσουν να πάει για νοσηλεία στην Γερμανία, την ίδια ακριβώς στιγμή", είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, αναφερόμενος στις δηλώσεις Putin για την υπόθεση της δηλητηρίασης Navalny είπε ότι η Μόσχα αφήνει προπέτασμα καπνού" σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Navalny, προσθέτοντας ότι δεν κάνει τίποτα για να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή.
"Έχουμε δει πολλά προπετάσματα καπνού να ξεκινούν από τη Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες σε σχέση με την υπόθεση Ναβάλνι", δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι "η Ρωσία είχε πολλές ευκαιρίες να διαλευκάνει την υπόθεση αλλά αυτό δεν συνέβη".
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, σε σχέση με την υπόθεση αυτή ήταν η σωστή απάντηση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης