Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κορωνοϊός: Η «light» έκδοση του Sputnik V μπορεί να βοηθήσει να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί

Ρωσία - Κορωνοϊός: Η «light» έκδοση του Sputnik V μπορεί να βοηθήσει να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί
Σύμφωνα με τον επιστήμονα από το Ινστιτούτο που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, η πιο «ελαφριά» εκδοχή, όπου χρησιμοποιείται μία δόση αντί για δύο, είναι δυνατόν να παράξει ένα θετικό αποτέλεσμα εν μέσω της επιτακτικής ανάγκης να επιβραδυνθεί γρήγορα η εξάπλωση του κορωνοϊού
Μια «αποδυναμωμένη» έκδοση του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού θα είχε μικρότερο αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσε να κάνει τον εμβολιασμό προσβάσιμο σε περισσότερα άτομα, δήλωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου που ανέπτυξε το εμβόλιο.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, το πιο «ελαφρύ» εμβόλιο, στο οποίο χρησιμοποιείται μία δόση αντί για δύο, είναι δυνατόν να παράξει ένα θετικό αποτέλεσμα εν μέσω της επιτακτικής ανάγκης να επιβραδυνθεί γρήγορα η εξάπλωση του κορωνοϊού.
«Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτή η πρακτική δεν θα είναι 100% αποτελεσματική, αλλά με αυτή τη προσέγγιση θα μπορούσαν να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα και να αποτραπούν σοβαρές λοιμώξεις με θανατηφόρα αποτελέσματα» εξήγησε αρχικά ο ειδικός.
«Παράλληλα, επαναλαμβάνω, όμως η διάρκεια του εμβολίου δεν θα είναι μεγάλη» προειδοποίησε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.
Αυτή η συμβιβαστική λύση θα ήταν ευπρόσδεκτη καθώς «καμία βιομηχανία, σε καμία χώρα, δεν μπορεί να παράξει ταυτόχρονα την απαραίτητη ποσότητα του εμβολίου», κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης