Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Στο έλεος του κορωνοϊού με νέο αρνητικό ρεκόρ 9.000 κρουσμάτων

Σουηδία: Στο έλεος του κορωνοϊού με νέο αρνητικό ρεκόρ 9.000 κρουσμάτων
Ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα υγείας της Σουηδίας - Σχεδόν 9.000 τα νέα κρούσματα
Αντιμέτωπη με νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται η Σουηδία, που ακολούθησε τους προηγούμενους μήνες την πολιτική ανοσίας της αγέλης, η οποία τελικά έπεσε στο κενό, όπως αποδεικνύεται από τα αριθμητικά δεδομένα και τις δηλώσεις παραδοχής της αποτυχίας από τον βασιλιά της χώρας.
Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 8.881 νέεες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας Υγείας.
Η αύξηση συγκρίνεται με το προηγούμενο υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 91 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 7.893 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία.
Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνονται συνήθως σε διάστημα αρκετών ημερών ή και εβδομάδων μερικές φορές, πριν προστεθούν στην καταμέτρηση της Υπηρεσίας Υγείας που επικαιροποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα.
 
Η θνητότητα

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.
Στην αρχή της εβδομάδας, οι νοσηλείες που συνδέονται με την Covid στη Σουηδία ήταν όσες και κατά την κορύφωση της πανδημίας στις 20 Απριλίου, καθώς νοσηλεύονταν σχεδόν 2.400 ασθενείς - παρόλο που η αναλογία αυτών που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής είναι δύο φορές μικρότερη απ' ό,τι την άνοιξη, γύρω στο 10%.
Ο αριθμός των νεκρών έφθασε χθες, Τετάρτη, τους 7.802 -από τους οποίους περισσότεροι από 1.800 από την αρχή Νοεμβρίου- και αυτός των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από τα 6.000 την ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύος: «Αποτύχαμε»

Νωρίτερα, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύος σ' ένα σχόλιό του που άπτεται της επικαιρότητας, κάτι σπάνιο για τον βασιλιά, δήλωσε: «Πιστεύω πως αποτύχαμε».
«Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό είναι τρομερό.
Είναι κάτι που μας κάνει όλους να υποφέρουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT σε συνέντευξη που έδωσε με την ευκαιρία του τέλους της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης