Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Θα κάνω το εμβόλιο Sputnik V όταν έρθει η σειρά μου

Putin: Θα κάνω το εμβόλιο Sputnik V όταν έρθει η σειρά μου
O πρόεδρος της Ρωσίας έπλεξε το εγκώμιο του Sputnik V
Όταν έρθει η σειρά του θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, όπως δήλωσε σήμερα.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι θα εμβολιασθεί εναντίον του νέου κορωνοϊού «όταν θα είναι αυτό δυνατό» για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, πλέκοντα το εγκώμιο του «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου Sputnik V, το οποίο ανέπτυξε η χώρα του.
«Ακούω τις συστάσεις των επιστημόνων μας και άρα, προς το παρόν, όπως συνιστούν οι ειδικοί, δεν το έκανα, αλλά θα το κάνω οπωσδήποτε όταν θα είναι αυτό δυνατό», εξήγησε ο 68χρονος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που δίνει κάθε χρόνο με το τέλος του έτους.
«Έχουμε ένα καλό εμβόλιο: ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό (...) με επίπεδο προστασίας 96 έως 97% σύμφωνα με τους ειδικούς», συνέχισε ο Πούτιν, που απαντά φέτος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μέσω βιντεοδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας της Covid-19.
Ο Putin  είχε ανακοινώσει ο ίδιος τον Αύγουστο ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο εναντίον της COVID-19 και ότι είχε χορηγηθεί και στην κόρη του.
Με την επωνυμία "Sputnik V" προς τιμήν του πρώτου σοβιετικού δορυφόρου που εκτοξεύθηκε στο διάστημα το 1957, το εμβόλιο αυτό έγινε δεκτό με επιφυλάξεις από τη διεθνή κοινότητα που χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του πρόωρη, πριν ακόμη ξεκινήσουν μαζικές κλινικές δοκιμές (φάση 3) και τη δημοσίευση των επιστημονικών αποτελεσμάτων.
Ο Putin τόνισε σήμερα ότι αναμένει πως η χώρα του θα διαθέτει μέχρι το επόμενο έτος «εκατομμύρια δόσεις εμβολίων». Ο πρόεδρος εκτίμησε, εξάλλου, πως η Ρωσία διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού με «αξιοπρέπεια» και «καλύτερα από άλλες χώρες» παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι αντιμετώπισε «έναν τεράστιο αριθμό προβλημάτων».
«Κανένα σύστημα (υγείας) στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο για την κλίμακα με την οποία είμαστε αντιμέτωποι», είπε ακόμη, εκτιμώντας πως το ρωσικό σύστημα «αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό» απ' ό,τι αλλού, κυρίως στη Δύση.
Ευχαριστώντας τους συμπατριώτες του γιατί επέδειξαν «ενότητα απέναντι στην απειλή» τάχθηκε υπέρ του «μαζικού εμβολιασμού» του ρωσικού πληθυσμού.
Ο τελευταίος ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου με τον εμβολιασμό των εργαζομένων που εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο στη Μόσχα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης