Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενημερώνει τους υγειονομικούς ο Κικίλιας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Καταγραφή όσων θέλουν να εμβολιαστούν

Ενημερώνει τους υγειονομικούς ο Κικίλιας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Καταγραφή όσων θέλουν να εμβολιαστούν
Όταν μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, μιλάμε για όλο το προσωπικό είπε ο υπουργός Υγείας
Στην καταγραφή του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων που θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα προχωρήσει σήμερα Πέμπτη 17/12 το υπουργείο Υγείας.
Ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας μαζί με τους συνεργάτες του θα επικοινωνήσει από τις 09:00 το πρωί διαδοχικά με τους με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, προκειμένου να αρχίσει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν.
Αυτοί θα μπουν άμεσα στις λίστες αυτές, ως πρώτη προτεραιότητα εμβολιασμού την αμέσως επόμενη χρονική στιγμή από αυτήν που θα έρθει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο κ.Κικίλιας, πρώτα θα εμβολιασθούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι υπέργηροι και μετά σταδιακά ο γενικός πληθυσμός.
Ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως όταν «μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, μιλάμε για όλο το προσωπικό, δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους».
«Είναι πολύ σημαντικό οι υγειονομικοί μας να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία και να δείξουν το δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους, σε μια διαδρομή των επόμενων μηνών που θα οδηγήσει στον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν «με βάση το συμβολισμό και την ουσία επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή.
Είναι θέμα συμβολισμού, θέμα αξίας και ουσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης