Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχονται νέα τοπικά lockdown τύπου Mαρτίου 2020 – Σε απόγνωση οι λοιμωξιολόγοι, δεν πέφτουν τα κρούσματα – Στο στόχαστρο Χρυσοχοίδη αρνητές και καταυλισμοί

Έρχονται νέα τοπικά lockdown τύπου Mαρτίου 2020 – Σε απόγνωση οι λοιμωξιολόγοι, δεν πέφτουν τα κρούσματα – Στο στόχαστρο Χρυσοχοίδη αρνητές και καταυλισμοί
Οι λοιμωξιολογοι εκφράζουν, πλέον, τη σιγουριά τους ότι θα υπάρξει 3ο κύμα της πανδημίας μετά τις γιορτές, από τις 7 Ιανουαρίου 2021 και μετά.
Νέα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα 17/12/2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών το μεσημέρι.
 Η απόφαση πάρθηκε σε χθεσινοβραδυνή σύσκεψη στην οποία οι λοιμωξιολόγοι παραδέχτηκαν ότι ο στόχος της επιτροπής και της κυβέρνησης να φτάσουμε τους 300 διασωληνωμένους ως τα Χριστούγεννα μοιάζει να απομακρύνεται.

Οι κρίσιμες περιοχές

Ο λόγος είναι ότι συγκεκριμένες περιοχές δεν ανταποκρίνονται σωστά στα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε περισσότερες από 5 εβδομάδες σε καθεστώς lockdown. Η κατάσταση είναι επιβαρυμένη σε Θεσσαλονίκη (270 κρούσματα σήμερα), Κοζάνη (60), Ξάνθη (27), Κιλκίς (22), Πιερία (23), Πέλλα (18), Δράμα (15), Ροδόπη (22), Λάρισα (38), Γρεβενά (3) καθώς και η Δυτική Αττική στις περιοχές του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας. Ειδικότερα, θεωρείται ότι στην Δυτική Αττική υπάρχει μεγάλη εστία του κορονοιού σε καταυλισμούς Ρομά στις προαναρθείσες περιοχές.

Σήμερα οι αποφάσεις για σκληρά μέτρα

Σήμερα πρωί στις 8.00 πμ θα συνεδριάσουν εκ νέου οι λοιμοξιολόγοι μαζί με την πολιτική ηγεσία προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογούν ειδικά μέτρα, σκληρά τοπικά lockdown και να μεταφερθούν εκεί μεγάλες ομάδες ελέγχου του ΕΟΔΥ και της Αστυνομίας.
Άλλωστε, γι’ αυτό κλήθηκε εχθές στην ενημέρωση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να ενημερωθεί ότι πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να πάρει μέτρα στις περιοχές αυτές καθώς παρατηρούνται όχι απλά περιστατικά απροσεξίας και μη τήρησης των αλλά εμφανούς και δημόσιας άρνησης της συμμόρφωσης στα μέτρα.
Ουσιαστικά μιλάμε για αρνητές του κορονοιού.
Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα) , Κοζάνη και Ροδόπη είναι οι τρεις πιο επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές στις οποίες η κυβέρνηση το πρωί θα εξετάσει εάν θα τις θέσει υπό καθολικό lock down, δηλαδή να κλείσει κάθε δραστηριότητα ακόμα και για τις πληττόμενες και να επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων εκτός από την αγορά προιόντων και αγαθών και μετακίνηση μέσα στο δήμο.

Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν τοπικά ανοίγματα αγορών

Από εκεί και πέρα, γίνεται εμφανές ότι τα Χριστούγεννα και οι γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων θα γίνουν σε καθεστώς υψηλών κρουσμάτων και διασωληνωμένων συμπολιτών αλλά και αρκετών θανάτων.
Ο σχεδιασμός να μειωθούν έπεσε στο κενό και οι αποφάσεις για άνοιγμα των κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων, των εποχιακών μαγαζιών αλλά και των εμπορικών με click away αναμένεται να φέρει νέο κύκλο αύξησης των κρουσμάτων.
Πλέον, το έχουν παραδεχτεί και οι λοιμωξιολογοι οι οποίοι εκφράζουν, πλέον, τη σιγουριά τους ότι θα υπάρξει 3ο κύμα της πανδημίας μετά τις γιορτές, από τις 7 Ιανουαρίου 2021 και μετά.
Επίσης, δικαιώνονται όσοι λοιμωξιολόγοι επέμεναν να υπάρξει νωρίτερα άνοιγμα της αγοράς σε περιοχές που δεν έχουν επιδημιολογικό φορτίο (και άλλες να μείνουν σε lockdown), άποψη την οποία απέρριψε η κυβέρνηση για να μην ανεγερθούν τοπικές αντιδράσεις όπως π.χ στην Θεσσαλονίκη.
Τέλος, όπως γράψαμε και χθες το εμβόλιο θα εγκριθεί πιο νωρίς θα καθοριστεί μία ημερομηνία κοινή για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που θα αρχίσουν τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους.
Αναμένεται σε ημερομηνία πριν το τέλος Δεκεμβρίου να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης