Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Βομβαρδισμός» τηλεφωνημάτων για άνοιγμα κωδικού σε διαδικτυακές πλατφόρμες

«Βομβαρδισμός» τηλεφωνημάτων για άνοιγμα κωδικού σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Αγενέστατοι υπάλληλοι συνεχίζουν να ενοχλούν τους καταναλωτές ακόμα και όταν τους ζητάνε να μην τους ξαναενοχλήσουν
Εκνευρισμό έχει προκαλέσει σε πολλούς ανυποψίαστους συμπολίτες, η επίμονη τακτική κάποιων εταιρειών να τους καλούν σε καθημερινή σχεδόν βάση, προκειμένου να τους «ενημερώσουν» για τις διαδικτυακές πλατφόρμες.
Μέσω τηλεφωνικών αριθμών από το εξωτερικό και κυρίως από Μεγάλη Βρετανία, αλλά και από Τυνησία ή ακόμα και Ελλάδα προσπαθούν να τους πείσουν να βάλουν χρήματα και να αρχίσουν να «επενδύουν» σε μετοχές, εμπορεύματα, ισοτιμίες κ.α.
Μάλιστα αναφέρουν πως προσφέρουν μεγάλες αποδόσεις και πως δέχονται ακόμα και μικροποσά ως κατάθεση.
Χωρίς να δίνουν στοιχεία για το ποιος καλεί ακόμα και αν ρωτήσει κάποιος υποψήφιος πελάτης να του δώσουν τα στοιχεία, συνήθως αναφέρουν μόνο το μικρό όνομα και την εταιρεία.
Πολλές φορές συμπεριφέρονται με αγένεια σε όποιον τους ζητήσει να μην τον ξανακαλέσουν.

Ασταμάτητοι

Αυτό που εξοργίζει τους «υποψήφιους επενδυτές» είναι ότι παρά το γεγονός ότι μπλοκάρουν συνεχώς τους συγκεκριμένους αριθμούς που τους καλούν αυτοί συνεχίζουν με νέους αριθμούς.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολίτης έχει μπλοκάρει περισσότερους από δέκα διαφορετικούς αριθμούς και εξακολουθούν να του τηλεφωνούν από άλλους αριθμούς.
Μάλιστα αν δεν απαντήσει στην πρώτη κλήση και δεν προλάβει να την μπλοκάρει αμέσως επαναλαμβάνεται το τηλεφώνημα.
Προφανώς τα προσωπικά δεδομένα έχουν πάει περίπατο ή οι ώρες κοινής ησυχίας, ο εργαζόμενος όταν ερωτηθεί που βρήκε τα στοιχεία, απαντάει «μου τα έδωσαν» και συνεχίζει να διαβάζει το κείμενο που του έχουν δώσει προκειμένου να πετύχει μία συμφωνία ανοίγματος κωδικού.
Τέτοιες πλατφόρμες πάντως στατιστικά, ο επενδυτής χάνει ακόμα και το σύνολο των κεφαλαίων που καταθέτει καθώς προσφέρουν υψηλή μόχλευση.
Υπόσχονται αγορές χωρίς προμήθεια, καθώς συνήθως προσφέρουν την τιμή μίας μετοχής λίγο πάνω ή λίγο κάτω από την τρέχουσα τιμή ανάλογα με το αν πρόκειται για αγορά ή πώληση.
Επίσης δεν ενημερώνουν για το επιτόκιο με το οποίο χρεώνονται οι επενδυτές για τις καθημερινές συναλλαγές τους και τη διακράτηση μετοχών ή εμπορευμάτων.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά και από σχετικό δημοσίευμα του ΒΝ είχε εκδώσει προειδοποίηση για πλατφόρμα συναλλαγών η οποία λειτουργούσε χωρίς σχετική άδεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης