Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Παράταση των γραμμών swap και του μηχανισμού repos μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021

tags :
Fed: Παράταση των γραμμών swap και του μηχανισμού repos μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021
Oι Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούν προσωρινά να ανταλλάσσουν τους τίτλους αμερικανικού δημοσίου που διακρατούν στη Fed με δολάρια και να αποκτούν πρόσβαση στις αγορές
Την επέκταση των προσωρινών γραμμών ανταλλαγής νομισμάτων σε δολάρια ΗΠΑ και του προσωρινού μηχανισμού repo για τις ξένες κεντρικές τράπεζες που τις βοηθά να αποκτήσουν πρόσβαση σε δολάρια στην επικράτειά τους (FIMA repo facility) έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.
Υπενθυμίζεται πως με αυτούς τους μηχανισμούς, οι Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούν προσωρινά να ανταλλάσσουν τους τίτλους αμερικανικού δημοσίου που διακρατούν στη Fed με δολάρια και να αποκτούν πρόσβαση στις αγορές.
«Αυτά τα εργαλεία βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς κρατικών ομολόγων προσφέροντας μια εναλλακτική πηγή αμερικανικών δολαρίων πέραν των πωλήσεων τίτλων στην ανοιχτή αγορά» ανέφερε η Fed.
Η επέκταση των προσωρινών γραμμών swap ισχύει για εννέα κεντρικές τράπεζες (Δανία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Βραζιλία, Νότια Κορέα, Μεξικό, Σιγκαπούρη και Σουηδία). αρχικά ως τις 19 Μαρτίου και υπήρξε παράταση τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει ήδη ανάλογη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης