Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Gates και Bezos επενδύουν στην νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ZeroAvia

Bloomberg: Gates και Bezos επενδύουν στην νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ZeroAvia
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρείχε επίσης 16,3 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την εταιρεία, με έδρα στο Λονδίνο και στην Καλιφόρνια ώστε να κατασκευάσει ένα υδροκίνητο αεροσκάφος 19 θέσεων έως το 2023
Επενδύσεις στην νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ZeroAvia Inc έκαναν οι Bill Gates και J. Bezos σύμφωνα με το Bloomberg.
Η νέα start up με την τεχνολογία που σχεδιάζει, θα μειώνει τις εκπομπές άνθρακα στα αεροσκάφη και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 37,7 εκατομμύρια δολάρια.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται κυρίως από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στην εταιρεία σημαντικά κεφάλαια έχουν επενδύσει πολύ μεγάλα ονόματα όπως οι προαναφερθέντες επιχειρηματίες.
Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ποσό αυτό για να προωθήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας που όπως η ίδια υπόσχεται θα αλλάξει πολλά στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η νέα τεχνολογία

Αναμένεται έτσι να αντικαταστήσει την πρόωση καύσης ορυκτών καυσίμων με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.
Η εταιρεία συγκέντρωσε 21,4 εκατομμύρια δολάρια από το Ecosystem Integrity Fund και το Breakthrough Energy Ventures, ένα ταμείο που υποστηρίζεται από τον Bill Gates.
Ακόμη, το Amazon Pledge Fund, το Horizons Ventures Ltd., η Shell Ventures και η Summa Equity έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά σε αυτήν την προσπάθεια.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρείχε επίσης 16,3 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την εταιρεία, με έδρα στο Λονδίνο και στην Καλιφόρνια, να κατασκευάσει ένα υδροκίνητο αεροσκάφος 19 θέσεων έως το 2023.
Η αεροπορική βιομηχανία πρόσθεσε περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα το 2019, σύμφωνα με το Bloomberg NEF.
Το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση των εκπομπών από τον κλάδο τις επόμενες δεκαετίες.
Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο, η Airbus SE αναμένεται να παρουσιάσει τα δικά της σχέδια για την ανάπτυξη αεροπλάνων με υδρογόνο.
Screenshot_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης