Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Ομόφωνη απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση FOCUS

tags :
MIG: Ομόφωνη απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση FOCUS
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με τελεσίδικη απόφαση του απάλλαξε ομόφωνα τη MIG από κάθε κατηγορία στην υπόθεση του εμβάσματος ποσού 1 εκατ. ευρώ από λογαριασμό της εταιρίας FOCUS
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με τελεσίδικη απόφαση του που δημοσιεύθηκε την 27.11.2000 απάλλαξε ομόφωνα τη MIG από κάθε κατηγορία στην υπόθεση του εμβάσματος ποσού 1 εκατ. ευρώ από λογαριασμό της εταιρίας FOCUS προς λογαριασμό εταιρίας συμφερόντων της θυγατέρας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου το 2007 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Όπως αναφέρει η MIG σε σχετική ανακοίνωση, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν προέκυψε μαρτυρία που να εμπλέκει την MIG στην ως άνω μεταφορά του ποσού του 1 εκατ. ευρώ και να επιτρέπει οποιοδήποτε συμπέρασμα ότι το ποσό που μεταφέρθηκε ανήκε στη MIG ή ότι η απόφαση για τη συγκεκριμένη πληρωμή και η εντολή για τη μεταφορά του ποσού πάρθηκε ή δόθηκε από την MIG.
Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι η διαδικασία υπήρξε καταχρηστική, όπως είχε ήδη κρίνει με ενδιάμεση απόφαση του την 31.7.2020 σε σχέση με τους λοιπούς κατηγορουμένους, και ότι τυχόν καταδικαστική απόφαση θα παραβίαζε το τεκμήριο αθωότητας των Ανδρέα Βγενόπουλου και Κυριάκου Μάγειρα οι οποίοι δεν ήταν κατηγορούμενοι.
Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου διήρκεσε πλέον των τεσσάρων ετών και κατά την διάρκεια της εξετάσθηκαν 76 μάρτυρες κατηγορίας της Κατηγορούσας Αρχής, προσκομίσθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή 462 τεκμήρια (από τους 163 συνολικά μάρτυρες που είχαν εξετασθεί και χιλιάδες τεκμήρια που είχαν συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια της προηγηθείσας τριετούς ανάκρισης), ενώ η MIG εξέτασε μόλις 2 μάρτυρες υπεράσπισης.
Από την έναρξη της διαδικασίας η MIG είχε επιμείνει ότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις αξιόποινων πράξεων, όπως άλλωστε είχαν διαπιστώσει και οι ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης