Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχυμένη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριου του 2020 - Στις 49,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ενισχυμένη η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριου του 2020 - Στις 49,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Η οικονομία της ευρωζώνης είναι κοντά στη σταθεροποίηση
Ένα ισχυρό Δεκέμβριο έχει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελευταία προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας IHS Markit.
Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών PMI αυξήθηκε στις 49,8 μονάδες τον Δεκέμβριο έναντι 45,3 μονάδων που ήταν τον Νοέμβριο με στήριξη από την ισχυρή μεταποιητική παραγωγή η οποία αντιστάθμισε την αδύναμη δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών.
Ωστόσο, το γεγονός ότι εν λόγω δείκτης είναι κάτω από τις 50 μονάδες συνεχίζει να δείχνει μια συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο Chris Williamson από την IHS Markit σημείωσε ότι «η οικονομία της ευρωζώνης κινείται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία είναι κοντά στη σταθεροποίηση μετά τις ισχυρές απώλειες τον Νοέμβριο εν μέσω των νέων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Η υποχώρηση του τέταρτου τριμήνου κατά συνέπεια φαίνεται πολύ λιγότερο απότομη από το πλήγμα της πανδημίας που παρατηρήθηκε στις αρχές του έτους, αν και η εικόνα είναι διαφορετική ανά κλάδο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης