Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Probunkers υποβάλει αίτηση για άδεια εφοδιασμού πλοίων με LNG στο λιμάνι της Σιγκαπούρης

tags :
H Probunkers υποβάλει αίτηση για άδεια εφοδιασμού πλοίων με LNG στο λιμάνι της Σιγκαπούρης
Η αίτηση για άδεια LNG Bunkering στο λιμάνι της Σιγκαπούρης ευθυγραμμίζεται πλήρως με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας
Η probunkers κατέθεσε αίτηση στην αρμόδια Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) για άδεια εφοδιασμού πλοίων με LNG (LNG Bunkering), μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Αρχής για προτάσεις ώστε να εκδώσει νέες άδειές για LNG Bunkering.  
Η αίτηση για άδεια LNG Bunkering στο λιμάνι της Σιγκαπούρης ευθυγραμμίζεται πλήρως με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας.  
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών, η διευθυντική ομάδα της probunkers συνεργάζεται στενά με όλους του εμπλεκόμενους φορείς και αρμόδιες αρχές των περιοχών ενδιαφέροντος.  
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της probunkers, Αλέξανδρος Προκοπάκης δήλωσε: «Το αίτημά μας για άδεια LNG Bunkering για το λιμάνι της Σιγκαπούρης είναι μέρος της προσπάθειάς μας να γίνουμε ο πρώτος ανεξάρτητος παγκόσμιος προμηθευτής καυσίμων LNG.  
Ο στόλος που τροφοδοτείται με LNG αυξάνεται συνεχώς ενώ βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από ναυλωτές και πλοιοκτήτες για το LNG ως καύσιμο.
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι για να δούμε σημαντική ανάπτυξη του LNG ως καύσιμο πλοίων πρέπει να γίνουν αλλαγές.  
Είναι καιρός για πιο εμπορικές και διαφανείς πρακτικές σύμφωνα με το παραδοσιακό bunkering πετρελαίου.
Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις και δεσμεύσεις είναι ο τρόπος δραστηριότητας του παρελθόντος, ο κλάδος πρέπει να προχωρήσει μπροστά.  
Αυτή είναι η διαφοροποίηση της probunkers στην αγορά.»
Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) βλέπει το LNG ως την καλύτερη λύση για την κάλυψη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών της διεθνούς και εγχώριας ναυτιλίας για καθαρότερα καύσιμα πλοίων.
Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των πλοιοκτητών να χρησιμοποιούν το LNG ως καύσιμο και αυξανόμενος αριθμός προμηθευτών LNG Bunkering. Η MPA ξεκίνησε την ανοιχτή πρόσκληση προτάσεων (RFP) στις 28 Οκτωβρίου 2020 και η προθεσμία υποβολής από τα ενδιαφερόμενα μέρη ήταν στις 15 Δεκεμβρίου 2020.  
Η MPA επιδιώκει να ανακοινώσει την επιτυχή απονομή των νέων κατόχων άδειας LNG Bunkering έως τον Φεβρουάριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης