Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού το Λονδίνο λόγω κορωνοϊού – Κλείνουν ξανά παμπ, εστιατόρια

Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού το Λονδίνο λόγω κορωνοϊού – Κλείνουν ξανά παμπ, εστιατόρια
Σε ισχύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα
Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού εισέρχεται εκ νέου από σήμερα Τετάρτη 16/12 το Λονδίνο (αλλά και αρκετές περιοχές της νότιας Αγγλίας) σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία του κορωνοϊού.
Η ένταξη του Λονδίνου στην υψηλότερη κατηγορία (3) συναγερμού συνεπάγεται και αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις και τις μετακινήσεις των πολιτών καθώς και κλείσιμο περισσοτέρων επιχειρήσεων.
Έτσι από σήμερα 16/12 κλείνουν εστιατόρια και παμπ, από τα οποία επιτρέπεται μόνο η παραλαβή πακέτων ή διανομή κατ’οίκον, ενώ κλειστά θα παραμείνουν ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία.
Περιορισμοί ισχύουν στις κοινωνικές επαφές, καθώς απαγορεύεται η συνάντηση με μέλη άλλου νοικοκυριού, με εξαίρεση κάποιους ανοικτούς χώρους, όπως τα πάρκα, ενώ σχολεία, καταστήματα, οίκοι αισθητικής και κομμωτήρια μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα γυμναστήρια, στα οποία όμως απαγορεύεται η άθληση σε ομάδες.
Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν οι φωνές επιστημόνων που ζητούν από τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για χαλάρωση των μέτρων στη διάρκεια των Χριστουγέννων, προειδοποιώντας ότι αυτό ενδέχεται να επιφέρει πολλούς νέους θανάτους.
Βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί, θα επιτρέπεται να συναντηθούν έως και τρία διαφορετικά νοικοκυριά σε εσωτερικούς χώρους από τις 23 ως τις 27 Δεκεμβρίου, αίροντας τους περιορισμούς που ισχύουν στο μεγαλύτερο μέρος της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης