Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για προϋπολογισμό: Αντιλαϊκό μνημείο εις βάρος των εργαζομένων - Φέρνει φόρους 3,5 δισ. ευρώ

Κουτσούμπας για προϋπολογισμό: Αντιλαϊκό μνημείο εις βάρος των εργαζομένων - Φέρνει φόρους 3,5 δισ. ευρώ
Ο κ. κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι αξιοποιεί την πανδημία με στόχο την καταστροφή μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για αντιλαϊκό μνημείο εις βάρος των εργαζομένων υπογραμμίζοντας ότι αυξάνει τους έμμεσους φόρους που φτάνουν το 56% ενώ φέρνει 3,5 δισ. ευρώ φορολογία για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα γονατίσουν το 2021.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι βαφτίζει το μεταμνημονιακό της σχέδιο ως σχέδιο Πισσαρίδη και στόχο έχει την επιτάχυνση της καταστροφής μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε στο click away, κάνοντας λόγο για «ανεφάρμοστo» μέτρο.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θα έρθουν λουκέτα σε πάνω από 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πλασιέ μεγάλων εμπορικών ομίλων».
Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε αναξιόπιστες που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι με τον εμβολιασμό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, υπενθυμίζοντας τις ίδιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πέρσι στον προϋπολογισμό του 2020 όταν η οικονομία ήταν σε επιβράδυνση πριν από τον κορωνοϊό.
Ο κ. Κουτσούμπας επέπληξε την κυβέρνηση ότι αναθεώρησε τα στοιχεία των προηγούμενων χρόνων προς το χειρότερο για να πει ότι παρέλαβε καμμένη γη όταν το 2019 ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονταν για το ποιος θα καρπωθεί το δήθεν τέλος των μνημονίων.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η ύφεση κατά 10% το 2020 όπως εκτιμάει ο προϋπολογισμός του 2021 έρχεται να προστεθεί στη βύθιση κατά 25% του ΑΕΠ το 2010-2015.
«Η εμφάνιση του covid 19 ήρθε να επιδράσει πάνω σε μια οικονομία που ήταν σε αδύναμη φάση», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας λέγοντας παράλληλα ότι είναι ατεκμηρίωτος και αντιφατικός ο προϋπολογισμός ως προς τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης