Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Κοσμοσυρροή στους δρόμους σε Λονδίνο και Γερμανία πριν το νέο lockdown

Κορωνοϊός: Κοσμοσυρροή στους δρόμους σε Λονδίνο και Γερμανία πριν το νέο lockdown
Οι πολίτες τρέχουν για να προλάβουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους 
Κοσμοσυρροή παρατηρείται σε κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ειδικά σε εμπορικούς δρόμους με τους πολίτες να τρέχουν για να προλάβουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους καθώς, το Λονδίνο μπαίνει σε lockdown.
Για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, οι Βρετανοί έχουν κατακλύσει μεγάλα καταστήματα και πολλά εμπορικά κέντρα.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου προτρέπει τους πολίτες να φορούν μάσκα όταν ψωνίζουν και να κρατούν τις αποστάσεις ενώ τους συμβούλευσε επίσης να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες εν ώρα αιχμής και να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο «όπου μπορείτε».
Ανοικτές θα παραμείνουν μόνον οι υπηρεσίες του takeaway, του Delivery  και του click & collect.
Οι αυστηρότεροι περιορισμοί σημαίνουν επίσης ότι τα θέατρα θα κλείσουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό, αλλά και ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται και πάλι χωρίς θεατές.
london.jpgImgSrc-64-600x390.jpg
Ωστόσο, ο «κανόνας των έξι» θα συνεχίζει να υφίσταται, δηλαδή άνθρωποι από διαφορετικά νοικοκυριά θα μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες σε εξωτερικούς χώρους (πάρκα, δημοσίους κήπους, παιδικές χαρές ή υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις).

Ουρές στη Γερμανία

Ανάλογες εικόνες και στη Γερμανία καθώς, σ΄ ένα 24ωρο (16/12), η χώρα μπαίνει σε καθολικό lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου.
germania.jpg
Στο Βερολίνο το Αμβούργο και το Μόναχο, σχηματίζονται ατελείωτες ουρές έξω από πολυκαταστήματα αλλά και καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης