Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο Sputnik V - Κορωνοϊός: Θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε παιδιά και εγκύους

Εμβόλιο Sputnik V - Κορωνοϊός: Θα γίνουν κλινικές δοκιμές σε παιδιά και εγκύους
Το εμβόλιο Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Gamaleya της Ρωσίας, πιθανότατα θα παρέχει ανοσία από την COVID-19 για δύο χρόνια.
Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, Sputnik V, θα δοκιμαστεί σε έγκυες όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές στα παιδιά, ενώ τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε αυτές όταν ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι στους ενήλικες εθελοντές, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέγια (Gamaleya), Alexander Gintsburg
«Οι δοκιμές σε εγκύους θα αρχίσουν μετά τις (σ.σ. δοκιμές για τα) παιδιά και αντίστοιχα οι δοκιμές για τα παιδιά ίσως διεξαχθούν μόλις ολοκληρωθούν όλα τα τεστ σε ενήλικες» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Gamaleya:
«Με βάση το πρωτόκολλο (σ.σ. τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα θα είναι διαθέσιμα) τον Μάιο 2020, καθώς απαιτεί έξι μήνες παρακολούθησης μετά τον εμβολιασμό των τελευταίων εθελοντών.
Όσο για τα αποτελέσματα που περιγράφονται στην έκθεση, τα οποία σύντομα θα υποβληθούν μετά τον εμβολιασμό χωρίς τους έξι μήνες παρακολούθησης, αυτά μπορεί να είναι διαθέσιμα ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο 2021».

Αποτελεσματικότητα άνω του 90% και στους τρεις ελέγχους των κλινικών δοκιμών

Πάνω από 90 % ανέρχεται η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V μετά από μια κρίσιμη σειρά δοκιμών στις οποίες έγιναν τρεις έλεγχοι.
Το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αποδεικνύεται τελικά πάνω από 90 % αποτελεσματικό μετά από ανάλυση τριών ελέγχου κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, αναφέρει η σελίδα του εμβολίου στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης