Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα
Καταστροφική η διαχείριση της επιδημίας και της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση ανέφερε η κα.Αχτσιόγλου
Να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είναι καταστροφική η διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης».
«Οι επιλογές της, αν και θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικές, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε φτωχοποίηση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ασφυξία, τα νοικοκυριά σε τεράστια δυσκολία και σε μία φοβερή συσσώρευση χρεών» ανέφερε μιλώντας στο «Κόκκινο» η κα.Αχτσιόγλου.
«Με τον προϋπολογισμό του 2021η ΝΔ επιμένει στην καταστροφική συνταγή μη στήριξης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των αγροτών.
Η χώρα είχε το γ' τρίμηνο τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη, 11,7%, και η χρονιά προβλέπεται να κλείσει με 10,5%, με μία από τις πιο βαθιές υφέσεις, αυτό αποτελεί επιβεβαίωση της τεράστιας αποτυχίας της κυβέρνησης» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «ο κ. Σταϊκούρας στη Βουλή είπε σειρά ψευδών, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια κακοποίηση στοιχείων από υπουργό Οικονομικών».
«Η Ελλάδα το 2020, με βάση τις μελέτες της Eurostat, έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος όλων των πολιτών, τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος των χαμηλόμισθων και την τρίτη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος των εργαζομένων στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση προβλέπει μεγαλύτερη ανεργία το 2020 απ' ό,τι το 2019, ενώ υπάρχει μία απόλυτη κατάπτωση των εργασιακών σχέσεων.
Η ΝΔ βλέπει αυτή την περίοδο ως ευκαιρία για να διαλύσει κάθε έννοια εργατικού δικαίου» επεσήμανε η κα.Αχτσιόγλου.
Για τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο σημείωσε ότι «μέσα στην πανδημία έχουμε 2,5 δισ. ευρώ νέα χρέη των πολιτών και άλλα 1,5 δισ. έχουν αναβληθεί για το 2021, συνολικά 4 δισ. νέα χρέη από τη διαχείριση της κυβέρνησης».
«Πρέπει όλη η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα, να υπάρξει ένα σοβαρό σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα οφειλής και να μην εφαρμοστεί ο νέος πτωχευτικός, γιατί αλλιώς θα μιλάμε για μία πορεία εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης