Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Αποδίδει αλλά όχι το αναμενόμενο το lockdown – Σχεδόν γεμάτες οι ΜΕΘ

Κικίλιας: Αποδίδει αλλά όχι το αναμενόμενο το lockdown – Σχεδόν γεμάτες οι ΜΕΘ
Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε όλο το σχέδιο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα είπε ο κ.Κικίλιας
Τη θέση ότι το lockdown αποδίδει αλλά όχι το αναμενόμενο διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος επεσήμανε πάντως πως οι ρυθμοί της μείωσης των κρουσμάτων είναι πολύ αργοί.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση» και ότι «οι ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες».
«Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και με αγάπη για το συνάνθρωπό μας, να φροντίζουμε την υγιεινή μας, τους κανόνες δημόσιας υγείας, να φοράμε μάσκα και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν, τότε ναι, πράγματι υπάρχει ελπίδα μόνιμης βελτίωσης, αισιοδοξίας και υπάρχουν και τα εμβόλια μπροστά και μια νέα προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα» είπε ο κ.Κικίλιας, αναφέροντας πως πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.
Αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κ.Κικίλιας είπε ότι η ενημέρωση για την covid και το εμβόλιο θα είναι καθημερινή, με διαφάνεια, με εντιμότητα και με τα καθαρά επιδημιολογικά και επιστημονικά στοιχεία.
«Τίποτα δεν θα κρύψουμε από τους Έλληνες.
Θα προχωρήσουμε προσεκτικά με οργανωμένο βηματισμό κάτω από την κυβερνητική ομπρέλα, σε συνεργασία του υπουργείου Υγείας, με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Τίθενται θέματα κυβερνοασφάλειας, τίθενται θέματα ασφάλειας στις μεταφορές, τεράστια logistics, χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν για το project.
Από τα εμβολιαστικά μας κέντρα, αυτούς που θα εμβολιάζουν, τις δύο δόσεις του εμβολίου, τον τρόπο που θα ενημερώνονται οι πολίτες, τη φαρμακοεπαγρύπνηση από τον Εθνικό Οργανισμού Φαρμάκων, την πολύ σημαντική προσπάθεια που θα γίνει να παρατηρούνται οι όποιες μικρές παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν» είπε ο κ.Κικίλιας.

Εντός των ημερών το σχέδιο

Όπως είπε, τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί όλο το σχέδιο, από τα ψυγεία βαθιάς καταψύξεως που έχει αγοράσει η ελληνική Πολιτεία, τους χώρους, τις φαρμακαποθήκες και τα εργοστάσια στα οποία θα μεταφερθούν τα εμβόλια από το εξωτερικό στην Ελλάδα.
«Για τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε για την ασφάλεια των χώρων την Ελληνική Αστυνομία, το Στρατό, για τα logistics - οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια πολύ πειθαρχημένη δομή.
Για τον τρόπο με τον οποίο τηρούνται και θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, για τις εκπαιδεύσεις οι οποίες γίνονται και θα γίνουν στο προσωπικό που θα εμβολιάσει.
Θέλω να περπατήσουμε μαζί και βήμα-βήμα σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Τιμούμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υγειονομικών μας.
Θα εμβολιαστούν πρώτοι, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό έχουν δώσει όλους αυτούς τους μήνες μία τεράστια μάχη για να σώσουν ζωές, για να προσέξουν τους συνανθρώπους μας.
Μάχη αλληλεγγύης, μάχη ζωής.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τους έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα και να τους εμβολιάσουμε πρώτους μέσα στα Νοσοκομεία.
Θέλω να είναι αυτοί που θα αποδείξουν σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι έχουμε εμβόλια ασφαλή, ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε και ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με ένα τείχος αλληλεγγύης», τόνισε ο υπ.Υγείας.
    
Και οι φαρμακοποιοί θα κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο

Ο τρόπος που θα φτάνει το Κράτος στον πολίτη για να κλείνει το ραντεβού και ο πολίτης να φτάνει στο εμβολιαστικό κέντρο, θα είναι κατανοητός και απλός, τόνισε ο Β. Κικίλιας.
«Δώσαμε τη δυνατότητα να κλειστεί ραντεβού και από τους 11.000 φαρμακοποιούς.
Τους ευχαριστώ και ευχαριστώ και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Υπάρχει η άυλη συνταγογράφηση, μέσα από την οποία οι μαχητικές ηλικίες, οι πιο νέοι, ελπίζουμε και οι πιο μεγάλοι, θα μπορέσουν να εγγραφούν, να τους έρθει το μήνυμα, να κλείσουν το ραντεβού τους.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν να πάνε στο φαρμακοποιό τους, θα τους κλείσει το ραντεβού στην περιοχή τους, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένη ώρα, για να μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιό τους» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης