Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Σουηδία – Ραγδαία εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Σουηδία – Ραγδαία εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία
Έτοιμες να συνδράμουν Φινλανδία, Νορβηγία
Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η επιδημία του κορωνοϊού στη Σουηδία, η οποία σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Δύσης δεν επέβαλλε lockdown ούτε κατέστησε υποχρεωτική την χρήση μάσκας, αλλά συνέστησε στους πολίτες της να τηρούν οικειοθελώς τον κανόνα της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να φροντίζουν την ατομική τους υγιεινή.
Ωστόσο, και παρά αυτή τη στρατηγική της, η Σουηδία «γονατίζει» από το β’ κύμα της επιδημίας καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας της Σουηδίας, 2.406 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από τους 2.412 που καταγραφόταν την 20ή Απριλίου, στην κορύφωση του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Ωστόσο, γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό στα όρια τους – σημειώνεται πως το τελευταίο έτος καταγράφηκαν πολλές παραιτήσεις γιατρών της πρώτης γραμμής – ενώ εξαντλούνται και οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με covid.
Αναφέρεται μάλιστα πως Φινλανδία και Νορβηγία είναι έτοιμες να συμβάλλουν τη Σουηδία σε περίπτωση που διατυπωθεί και επίσημα τέτοιο αίτημα.
Η Σουηδία, αν και κινείται πολύ χαμηλότερα σε αριθμό θανάτων σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), έχει υποστεί πολύ σφοδρότερο «χτύπημα» σε σύγκριση με Φινλανδία και Νορβηγία, καθώς το τελευταίο μήνα κατέγραψε 1.400 θανάτους έναντι 100 στη Νορβηγία και 80 στην Φινλανδία.
Συνολικά η Σουηδία μετρά 7.514 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης