Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης (Αναπ. ΥΠΕΝ): Δεν ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο, αποσυμφορήσαμε τις ταχυμεταφορές

Παπαθανάσης (Αναπ. ΥΠΕΝ): Δεν ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο, αποσυμφορήσαμε τις ταχυμεταφορές
Με ποια εφαρμογή του ΥΠΑΝ διευκολύνονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop. 1,5 δις θα δώσουν οι τράπεζες αυτό το μήνα στις επιχειρήσεις
«Δεν άνοιξε το λιανικό εμπόριο.
Απλά δόθηκε η δυνατότητα να παραλαμβάνουμε από τα καταστήματα, προκειμένου να αποσυμφορήσουμε τις ταχυμεταφορές οι οποίες έχουν κρασσάρει».
Αυτό ανέφερε στην εκπομπή Market Watch ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης κάνοντας απολογισμό της πρώτης ημέρας εφαρμογής του click away στο εμπόριο.

Η εφαρμογή του ΥΠΑΝ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση όσα καταστήματα δεν έχουν το δικό τους e shop υπάρχει η εφαρμογή στο Υπουργείο Ανάπτυξης το e-katanalotis, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες εντελώς δωρεάν.
Σε ερώτηση για σχετικά με το νέο τρόπο παραγγελιών στην Τρίτη ηλικία και ποια μέριμνα έχει ληφθεί σε αυτό το κομμάτι, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «η πρώτη μέριμνα μας είναι η δημόσια υγεία.
Σεβόμαστε την τρίτη ηλικία, αλλά πρέπει να την προστατέψουμε από την διασπορά του covid 19.
Αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργούνται πρόβλημα στις αγορές από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά πρέπει με υπομονή και τη στήριξη των συγγενικών προσώπων, να χρησιμοποιούν την κάρτα και να αποφύγουν τα μετρητά».
Αναφορικά με το ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών (σ.σ ανοίγουν σήμερα Τρίτη), ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι κρίναμε να γίνει ολοκλήρωμένα με μικρότερο κίνδυνο για την δημόσια υγεία αντί του τρόπου που θα λειτουργούσε αν δεν παίρναμε μέτρα (σ.σ δηλαδή παράνομα).
Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο εμπόριο υπάρχουν χιλιάδες υποπεριπτώσεις, για το λόγο αυτό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «όταν νομοθετούμε θα πρέπει να γίνεται οριζόντια».

Η έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του ελληνικού επιχειρείν και στις επιπτώσεις που θα αφήσει πίσω της η πανδημία, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι αυτή τη στιγμή κανένας δεν θέλει να δει κλειστές επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας.
Όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το χρόνο είχε ως στόχο στο να αποφύγουμε να δούμε κλειστές επιχειρήσεις αλλά και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας.
Όλα τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, της 5ης που θα έρθει τον Ιανουάριο αλλά και την 6η που θα ακολουθήσει, έχουν ως στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
 Αναφορικά με την τραπεζική χρηματοδότηση και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα χρήματα που πρέπει να δώσουν οι τράπεζες θα τα δώσουν. «Μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση αλλά θα τα δώσουν.
Επίσης το ποσοστό της τραπεζικής χρηματοδότησης που πηγαίνει στις μικρές και πολύ μικρές ς επιχειρήσεις έχει αυξηθεί και αυτό μήνα οι τράπεζες θα δώσουν στην αγορά 1,5 δισ ευρώ».
Επίσης σε ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είπε ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα την έκθεση του ειδικού εκκαθαριστή και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. «Είναι πολύ νωρίς να σας αναφέρω οτιδήποτε για την εξέλιξη αυτούς του διαγωνισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος αναφορικά με την πώληση πρωτοχρονιάτικων λαχείων, Υπουργός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει και το θέμα θα εξεταστεί.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης