Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παπαδημούλης στο ΕΚ: Από την ισότητα των φύλων κερδίζουν και η δημοκρατία και η οικονομία

Παπαδημούλης στο ΕΚ: Από την ισότητα των φύλων κερδίζουν και η δημοκρατία και η οικονομία
Από την ισότητα των φύλων βγαίνει κερδισμένη και η δημοκρατία και η οικονομία δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης στο ΕΚ
«Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ΕΕ και ως τέτοια πρέπει να αντανακλάται σε όλες τις πολιτικές και δράσεις της Ένωσης» παρά το γεγονός πως η πανδημία επέτεινε το εύρος της έκθεσης των γυναικών σε φαινόμενα όπως η φτώχεια, η ανεργία, η σωματική και ψυχολογική βία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συνεδρίαση της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα: «Η διάσταση του φύλου στην πολιτική συνοχής».
Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε την ευρεία συναίνεση που υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα, λέγοντας ότι «τουλάχιστον οι πέντε Πολιτικές Ομάδες - από την Αριστερά έως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - στη συμφωνία που πετύχαμε για την πολιτική συνοχής, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον πολυετή προϋπολογισμό, έχουμε ζητήσει και επιμένουμε να μπει η διάσταση του φύλου οριζόντια, παντού, σε όλες τις πολιτικές της ΕΕ».

Η ισότητα των φύλων και η πολιτική συνοχή

Η αποτελεσματική ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην πολιτική συνοχής, πρόσθεσε, μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία και την αποτελεσματικότητα των ίδιων των πολιτικών συνοχής και της αντιμετώπισης κοινωνικών, οικονομικών και περιφερειακών ανισοτήτων.
«Κερδισμένη θα βγει και η δημοκρατία και η οικονομία, από μια πολιτική συνοχής που θα εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα της διάστασης του φύλου στα ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά σχέδια».
Επομένως, κατέληξε, έχει ιδιαίτερη σημασία να βρούμε την μεθοδολογία εκείνη, με την οποία θα μπορούμε να μετράμε την αποτελεσματικότητα της διάστασης του φύλου, εξασφαλίζοντας την ισότητα των φύλων στα ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά σχέδια της πολιτικής Συνοχής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, θα καταθέσουμε και σχετικές τροπολογίες στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης