Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Logismos: Μείωση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2020

tags :
Logismos: Μείωση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2020
Logismos: Μείωση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2020
H εταιρεία Logismos – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. (Εφεξής: η Εταιρεία) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία της κοινοποιήθηκε την 18/11/2020 ανακοινώνει τα ακόλουθα:
α) Έσοδα από πωλήσεις, κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT), και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2020 και σε σωρευτική βάση, καθώς και τα αντίστοιχα συγκριτικά μεγέθη της περσινής περιόδου, όπως αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:
Image
Η μείωση του κύκλου εργασιών του εννεαμήνου του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019 οφείλεται στις επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, κυρίως λόγω αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων πελατών της Εταιρείας στο εξωτερικό.
β) Σημαντικές μεταβολές στην δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το γ’ τρίμηνο του 2020:
Κατά την 30/9/2020, δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρείας σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη κατά την 30/6/2020.

Επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID-19

Η Διοίκηση της Εταιρείας, ως υπεύθυνη επιχείρηση εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση, την ταχεία εξάπλωση του ιού και την επίδρασή του στην οικονομία και την ευρύτερη κοινωνία.
Στην παρούσα φάση ωστόσο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων της η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται απομακρυσμένα.
Δεδομένων των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούν λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία εκτιμά ότι σε επίπεδο πωλήσεων η κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη. Ειδικότερα το Δ’ τρίμηνο του 2020 και το Α’ τρίμηνο του 2021 θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το Γ’ τρίμηνο του 2020 με αντίστοιχα μειωμένα αποτελέσματα λόγω αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων πελατών κυρίως στο Εξωτερικό.
Η Εταιρεία ελπίζει ότι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση της οικονομίας και αντίστοιχα των αποτελεσμάτων της εταιρείας από το Β’ Τρίμηνο του 2021 και επαναφορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κανονικά επίπεδα από το Γ’ τρίμηνο 2021 υπό την προϋπόθεση της ομαλής και θετικής εξέλιξης αντιμετώπισης της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης