Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιες οι επειτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη της Optronics

tags :
Ποιες οι επειτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη της Optronics
Optronics: Ο COVID-19 δεν θα αφήσει αλώβητη την χρήση του 2020
Η πανδημία που έπληξε όλον τον πλανήτη εξαιτίας του ιού COVID-19, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στις οικονομικές δραστηριότητες σε παγκόσμια κλίμακα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Optronics σε απάντηση της επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών με Aρ. Πρωτ.3454 ημερ. 20.11.2020
Όπως σημειώνει, η εταιρεία δεν πραγματοποίησε τα σχέδια της καθώς επιρεάστηκε απο την αναβολή έργων πελατών της και απο την ακύρωση συμβάσεων που αφορούσαν ειδικότερα σε ξενοδοχειακές μονάδες τις οποίες είχε αναλάβει για το 2020 αλλα ματαιώθηκαν απο τους ξένους επενδυτές.
Τα "lockdown" ή ελληνιστί τα "απαγορευτικά" της Ελληνικής Οικονομίας στις αρχές του χρόνου και στο τέλος αυτού, επιδείνωσαν την κατάσταση των αποτελεσμάτων του εννεάμηνου 2020.
Η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδά της και τα αποτελέσματα για το 2020.
Οι δραστηριότητες της εταιρείας στο σύνολό τους έχουν παρουσιάσει μείωση. Οι ταμιακές ροές, μετά και από την λήψη των επιστρεπτέων προκαταβολών παραμένουν θετικές, γεγονός που εξασφαλίζει στην εταιρεία τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα σχέδια της για την επόμενη διετία.
Οι δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίζονται και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται λόγω του COVID-19.
Επίσης έχει σχεδιαστεί ένα γενικό πλάνο αντιμετώπισης κινδύνων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.
Η εταιρεία συνεχίζει να διαπραγματεύεται νέα έργα, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να σχεδιάζει την επόμενη χρονιά βάζοντας νέους στόχους.
Μέχρι την λήξη της χρήσης αναμένεται να έχουν ήδη εκτελεστεί και τιμολογηθεί τουλάχιστον 10 μικρής έκτασης ήδη δρομολογημένα έργα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν την παρούσα στιγμή η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει το επενδυτικό της κοινό ότι ο COVID-19 δεν θα αφήσει αλώβητη την τρέχουσα χρήση και πιθανά και το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης