Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Το «no deal» Brexit θα επηρεάσει την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου

S&P Global: Το «no deal» Brexit θα επηρεάσει την αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου
Επί του παρόντος, ο οίκος αξιολόγησης S&P αξιολογεί τη Βρετανία με ΑΑ με «σταθερό» outlook
Με υποβάθμιση της αξιολόγησης της απειλείται -σύμφωνα με την S&P Global- η Βρετανία σε περίπτωση «no deal» Brexit, περίπτωση κατά την οποία η χώρα θα χάσει την πρόσβαση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα με αξιολόγηση ΑΑΑ που υπέστη υποβάθμιση δύο βαθμίδων μετά το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit.
Επί του παρόντος, ο οίκος αξιολόγησης S&P αξιολογεί τη Βρετανία με ΑΑ με «σταθερό» outlook, κάτι που σημαίνει νέα υποβάθμιση δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο, αλλά ένα σκληρό Brexit θα εντείνει τις πιέσεις.
«Οι αξιολογήσεις μας για το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστούν αρνητικές πιέσεις εάν η οικονομική ανάκαμψη είναι σημαντικά πιο αδύναμη από ό,τι αναμένουμε, καθιστώντας τη δημοσιονομική εξυγίανση πιο δύσκολη», αναφέρουν οι αναλυτές της S&P, Aarti Sakhuja και Frank Gill.
«Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν τα προϊόντα και οι εξαγωγές υπηρεσιών από το Ηνωμένο Βασίλειο χάσουν την πρόσβαση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Οι ίδιοι δεν προσδιόρισαν τι θεωρούν παρατεταμένη χρονική περίοδο, αλλά πρόσθεσαν ότι οι οικονομικές και  πολιτικές συνέπειες σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας αναμένεται να αναγκάσουν και τις δύο πλευρές να βρουν κοινό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης