Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αποχωρεί, μετά από 3 έτη, από το ΤΑΙΠΕΔ ο Αρ. Ξενόφος, επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα

Αποχωρεί, μετά από 3 έτη, από το ΤΑΙΠΕΔ ο Αρ. Ξενόφος, επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα
Ο Αρης Ξενόφος είχε αναλάβει τη θέση του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2017
Νέες επαγγελματικές προκλήσεις φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναζητά ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.
Έχοντας στο ενεργητικό του τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην ελληνική αγορά και έχοντας διοικήσει τα δύο σημαντικότερα ταμεία, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΤΑΙΠΕΔ, δεν προκαλεί έκπληξη, αφού από τη φύση του πρόκειται για ένα ανήσυχο επαγγελματικό πνεύμα.
Ο Αρης Ξενόφος είχε αναλάβει τη θέση του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2017.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2015, είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι ο κ. Άρης Ξενόφος υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του, με ισχύ από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.
Έχοντας ολοκληρώσει μια θητεία τριών ετών στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία συνοδεύτηκε από επιτυχία στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, όπως ενδεικτικά η πώληση του 67% του ΟΛΘ, η πώληση του 5% του ΟΤΕ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η πώληση του ΔΕΣΦΑ, η παραχώρηση της μαρίνας Χίου, η πώληση της ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Ξενόφος αποχωρεί από το Ταμείο για να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Ξενόφος σε δήλωση του ανέφερε «έχοντας διοικήσει δύο από τα σημαντικότερα θεσμικά ταμεία, το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ, αισθάνομαι πλέον την ανάγκη να αναζητήσω νέες δημιουργικές προκλήσεις στον επαγγελματικό στίβο. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία και το προσωπικό του Ταμείου για την στήριξη και την άριστη συνεργασία».
Το ΤΑΙΠΕΔ ευχαριστεί τον κ. Ξενόφο για την πολύτιμη προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του εγχειρήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης