Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπ.Ανάπτυξης) για λιανεμπόριο: Δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα το σύστημα

Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπ.Ανάπτυξης) για λιανεμπόριο: Δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα το σύστημα
Καμία πρόβλεψη για άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής, μανικιούρ και πεντικιούρ υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ.Ανάπτυξης
Τη θέση ότι δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερη κινητικότητα το σύστημα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με το click away.
«Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δημόσια υγεία για να ανοίξουμε τα φυσικά καταστήματα.
Καμία κυβέρνηση δεν θέλει να κρατά κλειστή την οικονομία, αλλά δεν θέλουμε και κανείς να μπαίνει στις ΜΕΘ ή να πεθαίνει.
Η απόφαση για το click away στόχο έχει την αποσυμφόρηση της κατάστασης λόγω των αυξημένων παραγγελιών για τις γιορτές.
Δεν άνοιξαν τα φυσικά καταστήματα, είναι κλειστά με κρατική εντολή.
Τι άλλαξε;
Αντί να τα παραλαμβάνουμε στο σπίτι, μπορούμε να τα παίρνουμε από τα καταστήματα.
Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η κινητικότητα και άρα η διασπορά του ιού» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαθανάσης.
Αναφερόμενος στο click away, ο κ.Παπαθανάσης τόνισε ότι δεν θα υπάρχει κατώτατο όριο συναλλαγής στις αγορές με αυτόν τον τρόπο, και ότι όσοι δεν έχουν κάρτα μπορούν να κάνουν αγορές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και τα βιβλιοπωλεία θα μπορούν να πουλούν και άλλα προϊόντα εκτός από βιβλία.

Από σήμερα η πλατφόρμα στο e - katanalotis
 
Έκανε παράλληλα γνωστό ότι από σήμερα λειτουργεί από το υπουργείο Ανάπτυξης μια πλατφόρμα στο e-katanalotis όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν - εκτός από τις τιμές προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων -, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μετεξέλιξη της ειδικής αυτής πλατφόρμας.
Όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα ο κ.Παπαθανάσης τόνισε ότι για τη λειτουργία τους απαιτείται συντονισμός των παραδόσεων των προϊόντων όλων των καταστημάτων του, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής, μανικιούρ και πεντικιούρ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι εδώ για να στηρίξει την οικονομία και θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.
«Όταν σταματά η αναστολή εργασίας οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τον εργοδότη.
Δεν θέλουμε να βάζουμε πρόστιμα.
Θέλουμε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή» ανέφερε ο κ.Παπαθανάσης, επισημαίνοντας σχετικά με τις μετακινήσεις μέσα στις γιορτές, ότι δεν εξετάζεται η επέκταση του ωραρίου, ενώ επανέλαβε ότι μπορεί να μετακινηθεί κανείς εντός νομού αρκεί ο λόγος της μετακίνησης να καλύπτεται με ένα από τα 6 μηνύματα στο 13033.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης