Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: «Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα» ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες για να αποτραπεί ένα τρίτο lockdown

Αυστρία: «Χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα» ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες για να αποτραπεί ένα τρίτο lockdown
«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τα υψηλά ποσοστά θανάτου», δήλωσε η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών
Εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό στην Αυστρία δεν μειωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε 1.000 το εικοσιτετράωρο (από τις περίπου 3.000 που είναι τις τελευταίες ημέρες), πρέπει να υπάρξει μία «ανάπαυλα Χριστουγέννων», για να αποτραπεί ένα τρίτο lockdown, τονίζει η Pamela Rendi Wagner, η αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τα υψηλά ποσοστά θανάτου, χθες 126 άνθρωποι πέθαναν, δεν μπορούμε έτσι απλά να αποδεχόμαστε αυτόν τον αριθμό», επισήμανε η Pamela Rendi Wagner, η οποία είναι η ίδια διακεκριμένη ιατρός ιολόγος και διετέλεσε υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-Λαϊκού Κόμματος.

Χειμέρια νάρκη

Εάν ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορωνοϊού δεν μειωθεί σε 1.000 την ημέρα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η ίδια θα μπορούσε να φανταστεί τη χώρα να περνά σε ένα είδος «χειμέριας νάρκης», σε μία χριστουγεννιάτικη «ανάπαυλα» από τις 24 Δεκεμβρίου, κατά την οποία το εμπόριο θα είναι κλειστό, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Οι αριθμοί των ημερήσιων περιπτώσεων είναι πολύ υψηλοί, από ιατρική άποψη η κατάσταση είναι σοβαρή, σημείωσε, υπεραμυνόμενη της υποστήριξης από το κόμμα της του πρόσφατου ανοίγματος, καθώς, όπως επισήμανε, δεν υπάρχει μόνο ιολογική άποψη της κρίσης, αλλά και κοινωνική και οικονομική.

Δεν είναι ώρα για πάρτι

Χρειάζεται ένας μέσος δρόμος και οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν ταχθεί υπέρ μίας «σταδιακής και ελεγχόμενης» χαλάρωσης, παρακολουθώντας, ωστόσο, πάντα την εξέλιξη των νέων λοιμώξεων, ανέφερε.
Σε κάθε περίπτωση, όπως η ίδια τόνισε, δεν είναι η ώρα για πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και για γλέντια στα καταφύγια των χιονοδρομικών θέρετρων, γι' αυτό και χαίρεται που δεν υπάρχει χιονοδρομικός τουρισμός και τα καταφύγια είναι κλειστά, διότι αυτά είναι κατ' εξοχήν εστίες, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Μάρτιο με τις μαζικές μολύνσεις στο θέρετρο Ισγκλ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης