Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Συγκρούσεις και δακρυγόνα στη διαδήλωση για το θάνατο 25χρονου από αστυνομικό

Αλβανία: Συγκρούσεις και δακρυγόνα στη διαδήλωση για το θάνατο 25χρονου από αστυνομικό
Η UNICEF εξέφρασε την ανησυχία της για τη βία κατά των διαδηλωτών
Νέα νύχτα σκληρών επεισοδίων έζησαν χθες (12/12) τα Τίρανα όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του 25χρονου Claudian Rasa από αστυνομικό.
Οι διαδηλωτές με συνθήματα όπως «αν μας σκοτώσετε θα γίνουμε μάρτυρες κι εσείς προδότες» και «στην Αλβανία η εξουσία και η αδικία είναι συνώνυμα» συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις μετά την συγκέντρωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, Edy Rama.
Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών και δακρυγόνων ενώ αρκετοί διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους νεαροί, συνελήφθησαν. Η UNICEF εξέφρασε την ανησυχία της για τη βία, καθώς και τον κίνδυνο έκθεσης στο νέο ιό που είχαν παιδιά και νέοι,
«Η UNICEF καλεί ολόκληρη την κοινωνία να διατηρήσει το δικαίωμα των παιδιών που προβλέπει η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην ελευθερία της έκφρασης και στην ειρηνική συνάθροιση, και καλεί όλους τους φορείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με το νόμο λαμβάνουν έγκαιρη κατάλληλη υποστήριξη, μέσω κατάλληλων διαδικασιών για τους νεαρούς.
«Η UNICEF καλεί ολόκληρη την κοινωνία να σεβαστεί τα βασικά μέτρα ασφαλείας για την Covid-19 και όλους τους διαδηλωτές που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για να κάνουν αυτό το γεγονός ειρηνικό και μη βίαιο», ανέφερε η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης