Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BioNTech αναζητά τρόπους να αυξήσει την παραγωγή του εμβολίου πέρα από τις 1,3 δισ δόσεις

Η BioNTech αναζητά τρόπους να αυξήσει την παραγωγή του εμβολίου πέρα από τις 1,3 δισ δόσεις
Η αγορά από την BioNTech του εργοστασίου της Novartis AG στο Marburg της Γερμανίας ίσως λύσει το πρόβλημα
Μετά το «πράσινο φως» από το Αμερικανικό FDA για την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer / BioNTech SE, o διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας δηλώνει τώρα ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα οι δύο εταιρείες είναι η αύξηση της παραγωγής για να καλύψει τις ανάγκες».
Ο Ugur Sahin μιλώντας στο Reuters υποστήριξε ότι «πρέπει να λύσουμε την  πρόκληση α καλύψουμε τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν» Είναι σαφές ότι χρειάζονται περισσότερες δόσεις και το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι πως θα αυξήσουμε την παραγωγή μας»
Η Αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech SE δήλωσαν ότι θα παράγουν έως και  1,3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον επόμενο χρόνο.
Ένας τρόπος με τον οποίο ελπίζει να αυξήσει τον εφοδιασμό θα ήταν να ξεκινήσει η επιπλέον παραγωγή 750 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως, στο εργοστάσιο που αγόρασε η BioNTech από την Novartis AG στο Marburg της Γερμανίας.
Αρχικά η BioNTech σκοπεύει να ξεκινήσει την Παρασκευή των εμβολίων εκεί το πρώτο εξάμηνο του 2021, όμως όπως όλα δείχνουν θα επισπευστεί το χρονοδιάγραμμα.
Οι παρεχόμενες δόσεις του εμβολίου θα είναι περιορισμένες το πρώτο διάστημα στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τα 330 εκατομμύρια πληθυσμού.
Ωστόσο ο Scott Gottlieb, στέλεχος της Phizer και πρώην σύμβουλος του FDA δήλωσε ότι η εταιρεία μπορεί να πουλήσει περισσότερα εμβόλια στις ΗΠΑ αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης