Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προϋπολογισμός 2021 - Γεροβασίλη: Στη χρεοκοπία για δεύτερη φορά θα μας οδηγήσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε μια δεκαετία

Προϋπολογισμός 2021 - Γεροβασίλη: Στη χρεοκοπία για δεύτερη φορά θα μας οδηγήσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε μια δεκαετία
«Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. σε δαπάνες για την υγεία και στους πρωταθλητές στην ύφεση με 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2020», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη
«Με τον προϋπολογισμό που συζητείται σήμερα βλέπουμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το 2021.
Αντιλαμβανόμαστε ότι με πρόβλεψη για ύφεση 10,5% και το δημόσιο χρέος στο 208% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μας οδηγήσει μέσα σε μια δεκαετία για δεύτερη φορά στη χρεοκοπία», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.
Ο κ. Γεροβασίλη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ανέφερε πως «η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα τρέφεται από την πανδημία: βλέπε σχέδιο Πισσαρίδη», προσθέτοντας ότι «ηδη ο προϋπολογισμός του 2020 στρεφόταν κατά του κοινωνικού κράτους, με πολιτικές έντασης των ανισοτήτων.
Καταργήσατε το κοινωνικό μέρισμα για 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους.
Μειώσατε κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα προνοιακά, οικογενειακά και κοινωνικά επιδόματα κλπ.».
Κατά την ίδια, «ο προϋπολογισμός του 2021, βρίσκει τη χώρα να μαστίζεται από την πανδημία, με 3.472 νεκρούς από κορωνοϊό μέχρι χτες και με συντελεστή θνητότητας που διεκδικεί παγκόσμια πρωτιά.
Κατά την άποψή σας, βέβαια, φταίνε οι πολίτες ή και ο χαρακτήρας τους, όπως είπε ο υπουργός σας, κ. Γεωργιάδης, για τη δραματική εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.
Για την ανεργία φταίνε οι πολίτες, αφού δεν γράφουν, λέτε, καλά βιογραφικά».
Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. σε δαπάνες για την υγεία και στους πρωταθλητές στην ύφεση με 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2020».
Η ίδια παρατήρησε πως «στην Ε.Ε. και άλλες κυβερνήσεις είναι νεοφιλελεύθερες, δεν δήλωσαν όμως "ανέμελοι" και "εφησυχασμένοι", αλλά έδρασαν εμπροσθοβαρώς».
Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για το 2021 προβλέπει 600 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την Υγεία.
Όπως είπε «εν μέσω τραγωδίας, με 100 νεκρούς την μέρα δεν προβλέπετε προσλήψεις υγειονομικών!
Δεν έχετε ενσυναίσθηση αλλά ούτε και συναίσθηση».
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, εκείνο που αυξάνεται στον προϋπολογισμό του 2021 είναι η προσδοκώμενη εισπραξιμότητα φόρων από τους χρεοκοπημένους Έλληνες.
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.
Οι Μυκήνες κάηκαν, η Ακρόπολη πλημμύρισε, οι αρχαιότητες μεταναστεύουν για 50 χρόνια, αλλά ο ανέμελος πρωθυπουργός περιδιαβαίνει στην Πάρνηθα.
Εξίσου ανέμελα έφτασε στις "ανέφελες Βρυξέλλες".
Σημασία έχει το ταξίδι και...αποχαιρέτα τις κυρώσεις που χάνεις.
Δεν λέω Καβαφική στάση», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης